Ma megcsináltam a cukorcefrémet. Alcotech 48 van benne. Ezt is kétszer kell majd kifőzni mint a rendes pálinkát?
Szia!
Hogy hányszor főzöd le az a lepárló készülék típusától függ. Ha kisüsti lepárlód van akkor minimum 2-szer le kell főznöd ha, finomítótornyos lepárlód van akkor egyszer is elég.
Vodkát nem tudsz főzni (feltéve, hogy nem tudod 96% v/v fölé finomítani a középpárlatot), bár nagyjából jellegtelen ízt el lehet érni, főleg utólagos aktívszenezéssel.
Alapvetően ugyanazt csinálod, mint a pálinkafőzésnél, csak az a különbség, hogy itt sokkal több elő/utópárlat lesz (főleg, ha mindent elveszel, aminek van íze), ezért abból egy 3. (kármentő) főzés is kijön, és akár még annak az EUP-jából is egy következő, ha még megéri a tüzelőt.
Ugyanazt a középpárlatot újra- és újrafinomítani viszont jóval kevesebb értelme van, ilyet normálisan nem is szoktak csinálni. (Pl. az ír whisky „háromszoros lepárlása” sem azt jelenti, hogy ugyanazt főznék le háromszor.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!