Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen a "nem igazi tömény",...

Phoney kérdése:

Milyen a "nem igazi tömény", ami "megromlik"? :D

Figyelt kérdés

Egyesek minden adandó alkalommal leírják, hogy egy tömény csak akkor nem romlik meg, ha "igazi", vagy "nem teszkós", mittomén.


Az etil-alkohol krumpliból is etil-alkohol, a 40% meg krumpliból is 40% marad, nem?....ez honnan jön, hogy az olcsó tömény megromlik?...egyáltalán, ilyen gagyi szeszek mégis hova "romlanának"?:D


2010. jún. 4. 23:42
 1/5 anonim ***** válasza:
A benne lévő mesterséges ízesítők, szizezőanyagok "romolhatnak meg"
2010. jún. 4. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Hm hát ez érdekes ötlet, mert még az olcsó töménynek is illik 1 évet túlélnie gyártás után, azt meg úgy nehezen képzelem el, hogy 1 év után bomlani kezd a szeszben az aroma, meg a festék.....de legyen!


Ami fontosabb: úgy szokták itt beállítani, hogy felbontom a gagyiszeszt, és 5 nap múlva megromlik, mert "teszkós". Az ilyen "romlásnak" mi köze van ahhoz, hogy felbontom, vagy nem?:D

Meg mondtak már itt ilyet az olcsó VODKÁRA is ( = szesz, víz), hogy hát csak akkor nem romlik meg, ha nem teszkós.


Aztán, egyes drága likőrök is tele vannak műanyaggal, mégse romlanak meg. (Ide tartozik kb az összes itthon kapható "abszint" is.)

Tényleg van, aki TAPASZTALATBÓL írja hogy az olcsó tömény

megromlik?... és egyáltalán mi jelzi, hogy megromlott? A színe szerintem marad. Savanyodni biztos nem fog.

2010. jún. 5. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:
maradj a tablettás bornál az fain!
2010. jún. 6. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából én kommerszt sosem veszek (illetve néha győri rumot a konyhába, de az is víz+nádszesz+karamell), de ez az "olcsó vodka megromlik" kezdi kiszúrni a szemem... :P
2010. jún. 6. 21:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Közhiedelem, hogy "megromlik". Igazából "megpeshed". A benne lévő aromák és egyéb fos ízesítő szerek egy idő után reakcióba lépnek egymással. Ilyenkor lehet megfigyelni a termelődött salak anyagokat az üveg alján. Ezeknek van ilyen kellemetlen ízük. Ez a folyamat napfény hatására felgyorsul. Álltalában ilyen "gyors" fogyasztású "teszkós" piáknál elég hamar bekövetkezik. Tipikus példa rá a koccintós bor. Ellen pl: minőségi whisky amely az idő múlásával csak jobb lesz.
2010. jún. 7. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!