A házi likőr ( ami bolti vodkából készült ) forralás után nem lehet mérgező ugye?
Figyelt kérdés
Nagyon nem értek a kémia vegyületekhez és a forralás utáni folyamatok következményeihez. Csináltam házi csoki likőrt bolti vodkából. Azonban a hírekben ez a sok mérgezés kicsit megzavart...Tehát a forralás következtében nem lehet etil alkoholból metil alkohol ugye ? Nagyon erősnek tűnik most a készült lötty ( bár sok fűszer is van benne... )2018. jan. 5. 19:46
1/7 anonim válasza:
Ha felforralod elpárolog az összes alkoholtartalma, az etil is meg a metil is és öntheted ki, mert akkor meg minek van.
2/7 anonim válasza:
A bolti vodkában nincs etil- metilalkohol.
Eszedbe ne jusson forralni, de még csak melegíteni se!
3/7 anonim válasza:
Nem vagyok hülye, legfeljebb nem vagyok szakértő.
A lényeg az, hogy a boltiban nincs olyan ANYAG(!) amiről most hall a Kérdező, azaz, nem mérgező!
Érdekes, én is tudok emberekkel véleménykülönbségen lenni, anélkül, hogy sértő lennék.
Ezt neked, meg egy pár ilyen stílusúnak nem ártana gyakorolni, talán kevesebb gondotok lenne az életben!
4/7 Phoney válasza:
Nem tudsz véletlenül olyat csinálni a bolti alkohollal, hogy attól mérgező legyen. Kivéve persze, ha mérget keversz bele :)
Mondjuk azt nem értem, minek forraltad fel a vodkát, de ez másik téma.
5/7 anonim válasza:
Kérdező: Ha boltban, (zárjeggyel a kupakján) vetted nem lehet mérgező. De ne forrald, tönkreteszed a likőrt, mert kimegy belőle az alkoholtartalom. Metilalkohol-etilalkohol? Google!
6/7 anonim válasza:
A vodka az etil alkohol (ivó) vizes oldata .
A etil alkohol csak nagy mennyiségben mérgező.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!!! Igen,zárjegyes,sparban vásárolt Kalinka volt 😊 Teljesen nem forraltam fel. Csak az összes alapanyagot össze kellett főzni majd a tűzről levéve hozzáadni a vodkát. Elég meleg volt...
2018. jan. 6. 01:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!