Whisky témában mit ajánlotok következő "lépcsőfoknak"?
Édesapámmal névnapunkra kaptunk egy üveg Jim Beam Original fehér címkés bourbon whiskyt. Még soha nem kóstoltunk eddig whiskyt, valahogy mindig maradtunk a Jäger, Unicum vonalon.
Most, hogy volt lehetőség kipróbálni, meg is lepődtünk, de nagyon ízlett. Tisztán kóstoltuk, nem keverve, vagy jéggel. És mondanom se kell, nagyon kíváncsiak lettünk, milyen lehet a többi fajta.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy amikor majd elfogy ez az üveg (nem vagyunk nagy ivók, szóval eltart kettőnknek egy ideig), mivel érdemes próbálkozni?
Az olvastam több helyen is, hogy ezt a Jim Beam-et szidták, hogy nagyon az alja a whisky kínálatnak. Ez tényleg igaz?
Nem akarunk semmi extra árú, vagy ritka italt venni, csak az úgymond elérhető ársávú termékek között válogatnánk (mondjuk 8-10 ezer ft-ig)
Kedvelem a whiskeyt igazság szerint nem nagy különbség van köztük mindegy hogy 4000ft fél liter vagy 8000
de egyet meg kell említsek: a 12 éves chivas regal rendes ára azt hiszem 8000 ft de le szokták árazni 4-5 ezerre. Meg ne vegyétek! Még nem találkoztam olyan emberrel akinek az ízlene.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Páran a rokonságban a Bushmills-t (amiről még nem hallottam) és a Ballantines-t is ajánlották. Ezekről mi a véleményetek?
Bushmills: Remek alap ír whisky, jobb választás, mint a Jameson, a nagyobb malátatartalomnak hála nagyon szépen hozza a tradícionális ír whiskeys jegyeket. Ha teheted, próbáljátok ki a Black Busht is!
Ballantines: A legtöbb whiskyt tartalmazó skót keverék. Enyhe füst, túlzott gabona whisky használat miatt picit lapos, de ajánlom kezdésként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!