Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hol tudok eladni alkoholos...

Hol tudok eladni alkoholos italokat?

Figyelt kérdés
Nemzeti dohánybolt vesz be italokat? Vagy van valami felvásárló? Ilyenekről van szó: Chivas, Jim Beam, Heaven Hill, Metaxa, Hubertus, Törley pezsgő stb.
2017. dec. 17. 15:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Vaterán árulnak sokan, én is vettem már ott italt. Azt viszont ne várd hogy jó áron el tudod adni. 0.7 Jim Beamet pl. ha 3500-ért el tudod adni az már jónak számít. 0.7 Chivast 6000-ért szintén jónak számít.
2017. dec. 17. 20:49
 2/3 anonim ***** válasza:
61%

Magánszemélyként nem árulhatsz jövedéki terméket, különben megvág téged a NAV...

A "felvásárló" szintén nem tud veled mit kezdeni, mert tudnia kell igazolni a termékek eredetét, és valószínűleg te még csak számlaképes sem vagy.

Aztán ha véletlenül mégis valami cég lennél, akkor a zárjegy meglétéről mint követelményről nem is beszéltünk.

Szóval én a helyedben elajándékoznám. De ha ügyeskedni akarsz, abban nyilván nem tudunk megakadályozni téged, de a lehetséges következményekkel számolnod kell.

2017. dec. 18. 11:17
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Több ilyen kérdésre is jött már ez a válasz hogy jövedéki adó köteles termék, nem árulhatod stb. de akkor a vaterán miért árulhatja rengeteg magánszemély is? Sőt ha rámész a hírdetésre az információk közt az is megtalálható hogy számlaadás van-e. Nyilván a magánszemélyeknél általában nincsen. Több 100 szeszesitalt árulnak vaterán sőt jelenleg több mint 1000-et és több mint fele magánszemély. Szerintem ha illegális lenne eddig megk_rta volna őket a NAV. Szerintem onnantól kezdve hogy valaki befizette az ÁFÁ-val és a népegészségügyi termékadóval terhelt árat egy üveg ital után, azt már eladhatja, nem kell utána még egyszer adózni.
2017. dec. 18. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!