Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A pálinkát miért nem szabad...

B.zoltán73 kérdése:

A pálinkát miért nem szabad műanyag üvegben/hordóban tárolni?

Figyelt kérdés
2017. dec. 7. 19:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%
Mármint annak az embernek a pálinkájában aki nem veszi le rendesen a rézelejét.
2017. dec. 8. 11:39
 12/14 Phoney ***** válasza:
Ha összerohasztott, büdös, ecetes cefréből főzik (ami a házi cefréknek ma is a többsége!), akkor hiába veszik el a rézelejét. A tipikus házipálinka nem az 50+% alkoholtól karcol, hanem attól a sok szartól, ami a hibás erjedés származéka. Amiknek a listáján valszeg találnál még 1-2 olyasmit, ami kikezdi a PET-et, már ha érdekelne egyáltalán.
2017. dec. 8. 11:49
 13/14 anonim ***** válasza:
De azért ne abból induljunk ki hogy mindenki ilyet főz. Én se. Abban viszont igazad van ezt aláírom hogy nem sokan adnak a cefre minőségére . Ilyenkor viszont tök mindegy otthon főzöd e vagy nem. Sz.r cefréből a hivatalos főzde se tud jó pálinkát főzni. A közhiedelem még mindíg úgy tartja hogy a lehullott rohadt gyümölcsből készül a pálinka.
2017. dec. 9. 06:32
 14/14 Phoney ***** válasza:

Szerintem az átlag házi/bérfőzetett pálinka valóságából induljunk ki. Olyan vidékeken, ahol sok házi készül (mert mindenki pálinkát főzet), ott a selejt is nagyon sok. Mifelénk a mai napig is szinte csak ihatatlan pálinkákkal kínálgatnak, pedig már a cefrét sem cukrozzák annyira, mint régen.

Én elhiszem, hogy amikor egy szakszerűen készült ital tartalmaz nyomokban ilyen anyagokat, az nem okoz gondot (pl. sok minőségi ital karakterének is része egy kis etil-acetát), de ezt a biztonságot nem lehet automatikusan kiterjeszteni a házipálinkára. Tisztaság szempontjából a kontár cefrézés és a kisüsti technológia egy elég szerencsétlen párosítás. Egy csomó kongenerből megjelenhet a normális érték sokszorosa. Láttam már PET-ben sárgás-zavarossá vált ecetes szilvát, pedig a helyi átlaghoz képest „nem volt rossz pálinka”. De annak is kimondottan furcsa íze volt hosszabb PETes tárolás után, ami fehér maradt. (Pedig utólag tudtuk meg róla, mert akkor már üvegben volt.)

2017. dec. 9. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!