A szakénak van szavatossága?
Figyelt kérdés
A múltkor vettem egy üveggel, és nem lepődtem meg, amikor azt láttam ráírva, hogy minőségét korlátlan ideig megőrzi. A neten viszont az előbb találtam egy olyan leírást, amely szerint a borral ellentétben "palackozás után legfeljebb egy évig szabad tárolni, máskülönben az ital elveszíti aromáját és zavarossá válik." Akkor most mi van?...2017. nov. 20. 21:58
2/2 Phoney válasza:
Szigorúan megromlani nem tud, tehát emberi fogyasztásra alkalmas marad. Nagyjából annyira lehet stabil, mint a 15+%-os likőrborok, mivel ez ugye nem párlat, hanem erjesztett ital.
Bizonyos szakékra biztosan igaz, hogy évek után már nem ugyanolyan jók, mint frissen, de nem arról van szó, hogy ne lehetne meginni. Mondjuk ha aki „a borral ellentétben” írt le ilyet, az a borokhoz se érthet nagyon, mert azoknak ugyanúgy megárthat, ha évekig ülnek a szobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!