Tényleg vannak részegség fajták?
Az italban
Borban az igazság,
S nem lesz vigaszság.
Rumban a jókedv,
Folyik a könnycsepp.
Abszintban az élet,
Ha eltúlzod véged.
Sokféle van, persze, nem mindenkire ugyanúgy hat az ital.
Nálam kétféle van: minőségtelen borzalom vagy összeivás hatására hányok, majd alszom. Na ilyet csak kezdőként hoztam össze.
Jó minőség, de nekem nagy mennyiség esetén elalszom.
Egyik esetben sem változom meg különösebben (max. annyira, mint egy hangulatos zene vagy esti séta hatására. lazább leszek. de minden más marad), bár az elsőnél filmszakadás lazán van, másnap másnaposság és az ásványvizet is kihányom. A jó minőségi italnál nincs másnaposság nálam. Bár 1-2-szer ittam annyit, hogy részegség legyen, máskor csak szolid beállás, hangulat és kész.
De más embereknél ez teljesen más is lehet. A tipikus részegségjelek nálam hiányoznak minőségi piánál. A másik esetben halványzöld segédfogalmam sincs, hogyan jártam és beszéltem, egy különösen rossz bor (kis mennyiség) hatására szinte azonnal jött a filmszakadás. Úgyhogy szenvedélyesen rühellem a rossz minőségű italokat, bár eleve nem iszom meg azt, ami nem ízlik.
Jaja, volt olyan ismerős, akinél percre pontosan megmondtuk, hogy iváskor mikor kezd el bőgni, mert ő olyan típus volt. :)
Szerintem pia függő is. Ha több sört iszok, akkor egy idő után kezdem úgy érezni magam, mintha valami igénytelen vidéki kocsmában lennék, a vörös bor az, ami legjobban elvarázsol, a töménytől meg volt filmszakadás is, állítólag csápoltam, mint egy őrült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!