Miért nem vagyok másnapos a minőségi piáktól?
Figyelt kérdés
Amikor valami olcsó likőrt, rézangyal "pálinkát", vagy hasonló dolgokat iszom, akkor másnap totál rosszul vagyok még akkor is, ha előző este igazából be sem rúgtam igazán. Ha viszont csak import német, belga söröket, vagy minőségi borokat iszom, akkor ha teljesen taccsra vágom magam is jól vagyok másnap.
Ennek mi a fene a hatásmechanizmusa? A bódulatot okozó vegyület mindegyikben ugyanaz, akkor meg mi okozza ezt a különbséget?
2017. szept. 7. 21:24
2/8 anonim válasza:
Máshol keresd a megoldást.
Mert a németek sose tudtak sört csinálni, és abból is a legrosszabbat hozzák ide.
3/8 anonim válasza:
"Bódulatot" sokféle kémiai vegyület képes előidézni, amik mind roncsolják a májat, viszont olcsóbbak az etilalkoholnál (viszont nincs rajtuk jövedéki adó). Ne sajnáld a pénzt a minőségi piáktól (ha már csak a szeszes "bódulat" tud örömet okozni).
4/8 anonim válasza:
Szerencsés vagy. Én a minőségi alkoholoktól is ugyanúgy rosszul leszek és másnap kivagyok. Én semmi különbséget nem érzek. Nálam csak a mennyiség határozza meg, hogy mi lesz utána másnap.
5/8 A kérdező kommentje:
#3: alapvetően csak etil-alkohol tartalmú italokról beszéltem, van abból is olcsó vacak bőven. Sosem fogyasztottam semmit, ami nem jövedéki adó köteles. Azt meg senki nem mondta, hogy csak ez tud örömet okozni, köszönöm szépen az ítélkezést.
2017. szept. 8. 10:08
6/8 anonim válasza:
Ugyanez a helyzet nálam is. Az olcsó löttyöket telinyomatják mindenféle egyéb vegyianyaggal (színezék, aroma) és cukorral. Ezektől lesz rosszul az ember elsősorban. Amúgy ha én minőségi piát iszom mértéktelenül, (éhgyomorra, folyadékpótlás nélkül, esetleg cukros löttyöt iszok kísérőnek) akkor azért azt mégiscsak megérzem. A lényeg hogy az olcsóbb szutykok esetén a májnak nemcsak az alkohollal, hanem az egyéb méreganyagokkal is megkell birkóznia, ezért az alkohol lebontása nem megy olyan hatékonyan, tovább benne marad a vérben. Ezért van a rosszullét.
7/8 anonim válasza:
Mert nem az etilalkoholtól vagy rosszul, attól maximum becsiccsentesz, hanem a többi anyagtól, ami párlás/erjesztés közben képződik, ha nem tiszta a folyamat, illetve nem szedik le párolás után rendesen az elejét/végét. A minőségi italoknál leszedik. azért is drágábbak. Bár nem mindig egyenesen arányos az árral a minőség.
8/8 anonim válasza:
Kicsit pontosítani kellene, hogy mit jelent az, hogy " totál rosszul vagyok" .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!