Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek alkoholista vagyok?

Szerintetek alkoholista vagyok?

Figyelt kérdés
Minden héten sörözünk a csajokkal, kimozdulunk és megiszunk minimum 3 sört. Heti két alkalommal. Más piát nem szeretek esetleg a pezsgőt de azt ritkán iszunk. S azt vettem észre h mostanában néha megkivánom a sört, s ha összeveszek a barátommal, vagy valami baj van, itthon is néha megiszok egyet kettőt. A barátom abszolut nem fogyaszt alkoholt, az exemmel kezdtem el bulikban az alkoholfogyasztást. Félek h kezdő alkoholizmusról vn szó, vagy h később az leszek, mert apukám alkoholista. Szerintetek? 21/ L
2017. aug. 28. 15:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát ha még nem is de nagyon jó irányba haladsz felé.
2017. aug. 28. 16:00
 2/8 anonim ***** válasza:
39%
Kezdődik.
2017. aug. 28. 16:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha az idegességet alkohollal vezeted le, akkor bizony nagy baj lesz!

Meg akkor is, ha csak úgy magadban iszol.

2017. aug. 28. 17:36
 4/8 anonim ***** válasza:
71%

Ha heti egy-két alkalommal megiszol két-három sört a barátokkal, az még nem számít alkoholizmusnak.

Az viszont baj, ha bánatra iszol, azt ne tedd. Mert így viszont nagyon könnyen rá tudsz szokni.

Én 27 vagyok. Napi szinten iszok olykor hol töményet, hol bort vagy sört. Bármi rossz dolog történt velem idáig az életben, én a bánatomat mindig az alkoholba fojtottam. Annak ellenére hogy rühellem a piát (mert nem bírom és mindig minden bajom van tőle). Rövid távon stresszoldó, hosszú távon gyilkos méreg.

Ha egyedül és mértéktelenül iszik az ember, az csak elmélyíti a gondokat, a depressziót és még reménytelenebb képet ad magáról a világról és magáról az egyénről. Hiába semlegesíti rövid időre a negatív hatásokat, hosszabb távon többet árt mint használ.

Az nem baj, ha időnként az ember megiszik egy-két pohár jobbféle bort vagy sört, esetleg alkalom adtán (viszont nem napi szinten) legurít egy kevés töményet.

21 évesen az a heti 5-6 sör még sehol sincs az alkoholizmushoz képest. Jobb lesz tőle a baráti hangulat, ennyi. (Az ember másmilyen életet él fiatalon mint idősen, mert akkor a legenergikusabb, ilyekor még többmindent megengedhet magának, többmindent elbír a szervezete.) Ott kezdődik a baj, ha már úgy érzed hogy „inni kell”. Mert az az alkoholizmus.

2017. aug. 28. 17:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is azt azt mondom hogy a heti 2 alkalommal 3 sör az még nem sok. Mondjuk azt írtad minimum 3 szóval ha az többnyire 5-6 vagy még több az már sok, pláne egy lánynak. Na meg az sem túl jó ha ennél többször iszol, főleg bánatra. Én is sokszor ittam már bánatra, de attól csak rosszabb lesz. Ha bánatra iszok nagyobb mennyiséget rendszerint 1-2 órán át jobban vagyok, aztán visszatér a bánat, de még intenzívebben és sokszor még agresszív is vagyok ilyenkor. Szóval ha lehet bánatodba ne igyál. Egyébként lehet ha jön az ősz-tél, a hidegek amúgy is kevesebbet fogsz inni. A nyáron én rengeteget megiszok, főleg sört aztán az év többi részén jó ha negyed annyit.
2017. aug. 28. 18:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem vagy alkoholista, ez nem egetrengető mennyiség.

DE! Ha a családodban előfordul és észrevetted, hogy nem csak az amúgy is jó hangulat emelése miatt iszol, akkor azért nem árt tudatosan odafigyelni. Nem kell absztinensnek lenni, vagy lemondani a csajbulikról, esetleg egy pohár jó borról a vacsora vagy a csajos film mellé, de ha ideges vagy, akkor inkább menj el futni vagy valami mást sportolni. Már egy kis sport is csodákat tesz az ember hangulatával.

2017. aug. 28. 22:11
 7/8 anonim ***** válasza:
még nem vagy az,de ha minden nap iszol akkor annak számítasz.
2017. szept. 2. 05:55
 8/8 anonim válasza:

Szerintem meg nagyon gyorsan válts a szokásaidon, hidd el, tapasztalatból mondom.

Többiekkel ellentétben én azt mondom, hogy de igen, sok a heti 2x sörözés.

Ha gondod van próbáld megoldani. Ha ideges vagy menj futni, vagy kezdj el edzeni.

A piálós ismerősöket, barátokat meg felejtsd el, jobban jársz ha Te megszakítod velük a kapcsolatot. Tudom ,hogy ez szemét dolognak hangzik, és túl drasztikusnak, de a rossz társaság nagyon bele tud vinni ilyesmibe. Most még fiatal vagy, és bírja a szervezeted. Minden egyes sörözős délutánnal bevitt plussz kalóriák nem előnyödre fognak válni pár éven belül. A piától függő leszel, a piálós társaság pedig nem jó társaság. Ha megtudod állni,hogy nem iszol velük, az természetesen más. De alapból én azt mondom menekülj ki a szituációból, vegyél erőt magadon és nyiss új fejezetet az életedben. 36f

2017. okt. 11. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!