Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért taszít ennyire az alkohol?

Miért taszít ennyire az alkohol?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, szeretek társaságba, bulikba járni, de azt még mindig nem értem, a korombeliek miért érzik azt "kötelességüknek" hogy ilyenkor inni kell. Mi a jó ebben? Szerintem minden alkoholnak borzalmas az íze, a "hatása" rövid ideig tart, utána pedig egész nap szarul vagy tőle. Mi ebben a jó? Több barátnőm, sőt, még a lakótársaim is tartanak otthon a hűtőben sört, bort, ilyesmiket, hogy ha megkívánják, akkor igyanak kicsit belőle. Velem van a baj, hogy soha nem jutna eszembe otthonra venni piát és csak úgy ráhúzni?
2017. aug. 21. 08:04
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Veled.
2017. aug. 21. 08:06
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Nem kötelesség, ne igyál, szépen nyugodtan közöd: köszönöm, nem iszom alkoholt. Nincs ebben semmi. Én is így teszem. Nem vetnek meg, kicsit cikiznek, de az nem érdekes, nem zárnak ki ezért. Valószínűleg egyébként érzed, hogy nem tesz jót a nemes szerveknek - és azért már az íze taszít.

A nőknek egyébként sokkal kisebb a máj tűrőképessége, a természet bölcsessége ez, ugyanis minden alkohol valóban ártalmas a későbbi utódokra nézve, még ha kis mennyiségben nem mérhető akkor is. A férfiaknál nagyobb és tartósabb mennyiség meg impotenciát okoz - tehát az is a természet bölcsessége- ne legyen utód - még ha a természet bölcsességét mindenféle módon ki is lehet játszani.

[link]

2017. aug. 21. 09:03
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Nincs veled baj. Az ízlésed még változhat, egyszerűen neked nem jön be az általad eddig megkóstoltak. Aki emiatt kicsúfol, kinéz azzal nem érdemes tartani a kapcsolatot.
2017. aug. 21. 09:23
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

En se iszom

Miert is innam, csak olyat eszek vagy iszok amit szeretek, az alkoholnak rossz az ize, rossz a hatasa a szervezetre, es meg masnapos is leszel, akkor minek kene inni?!

18l

2017. aug. 21. 12:42
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

Semmi baj nincs veled. Az alkohol egy általában kissé káros cucc (sejtméreg), ami bár elterjedt az emberek közt, érthető, hogy nem mindenki van érte oda. A cigaretta is elterjedt és a bürokrácia is, a háború mindig is divat volt, attól még utálom mindet s nem is hinném, hogy jók... :)

Nekem kevés ital ízlik, a hatás poénos és soha nem vagyok rosszul tőlük, a mennyiség pedig oly csepp, hogy az egészségemért sem kell aggódnom. Nekem megéri :) De nagyon megértem, ha valakinek nem jön be. Én sem fogyasztok MINDENT, amit az emberek, jó hogy.

2017. aug. 21. 14:30
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Én sem szeretem! Egyáltalán nem is hiányzik! Nem is tudom meginni! Nem ízlik!

Ugyan így vagyok a kávéval is!

Se nem cigizem, nem drogozom.

Ellenben sajnos, a teákat, üdítőket, gyümölcsleveket, kólákat, ízesített ásványvizeket, ásványvizeket, csapvizet, literszámra iszom. Azokat nagyon szeretem!

29/N.

2017. aug. 21. 17:56
 7/9 anonim ***** válasza:

"Szerintem minden alkoholnak borzalmas az íze, a "hatása" rövid ideig tart, utána pedig egész nap szarul vagy tőle."

Akkor " veled van a baj ". Azért az idézőjel, mert nem feltétlen baj ez, hogy nem iszol, de ezzel a kijelentéseddel nem értek egyet.

Egyrészt ahány ember, annyi ízlés, azt pl megértem, hogy egy nő pl egy kerítésszaggatót nem inna meg, de likőröket stb szokták szeretni, sok esetben az alkohol ízét nem is érezni azokon.

Másrészt meg az sem feltétlen igaz, hogy másnap szarul elszel tőle, egyrészt nem feltétlen kell seggrészegre inni magad, másrészt van sok olyan ember is, akik egyszerűen akkor sem lesznek másnaposak, ha előtte totálra itták magukat. Ez meg már genetika.

2017. aug. 26. 00:01
 8/9 anonim ***** válasza:
48%
Én a töményeket nem szeretem, a sört és a bort viszont igen. De azokból sem tudok sokat meginni. Mondjuk két pohár bor, vagy két korsó sör után egyszerűen nem kívánok többet. Addig jólesik, utána viszont nem. Szóval én szerencsére nagyon ritkán jutottam el odáig, hogy rosszul lettem volna, mert túl sokat ittam.
2017. aug. 28. 04:50
 9/9 anonim ***** válasza:
48%
Nem kötelező inni. Anélkül is jól tudod érezni magad, akkor igyál alkesz menteset.
2017. szept. 9. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!