Tudnátok bort ajánlani valakinek, aki amúgy nem szereti (vagy legalábbis eddig nem ízlett egyik sem)?
Mojjo --> Irsaiból kettőt, hármat próbáltam, az se jött be. A boroknak, amiket kóstoltam -és lehet ezzel megsértek jó pár borkedvelőt- mind romlott íze volt, nem esett jól, pedig sokan mindig olyan jó ízűen kortyolgatják. Köszönöm a válaszod, majd próbálgatom őket.
00:58 --> Nem kell feltétlen olcsónak lennie, ha van tényleg jó ízű, azért kifizetek párezret, egyszer-egyszer megérné. Szeretnék valami olyat találni, aminek nem kell rágcsával elnyomnom az ízét xD A te válaszodat is köszönöm!
Elárulnád,hogy most mit iszol? Milyen ízű italokat szeretsz ?
A borokat egyébként általában az étkezés részeként fogyasztjuk, nem helyette.
Javaslom, hogy járj el borkóstolókra, ahol több fajta bort felkínálnak.
Az, hogy milyen bor ízlik mi nem hiszem, hogy eltaláljuk — ha magamból indulok ki — fiatal koromban az édes,illatos könnyű fehér borokat szerettem,.. Hárslevelű; Sárga muskotály.
Aztán jött a félszáraz Chardonnay, És a mai napig nagy kedvencem a Dégenfeld muscat lunel.
Volt egy időszakom amikor a robosztus barrikolt vörösborokért rajongtam... Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot.
De van egy-két pincészet, ahová rendszeresen ellátogatok
Bodrogkisfaludon, Etyeken, Villányban, Hajóson, Somlószöllősön vagy éppen Egerben.
És itt visszatértem az első gondolatomhoz, járd az országot, vegyél részt borkóstolókon, és majd kialakul az ízlésed, Mert igazán jó bort, csak a termelőnél tudsz inni, venni. Fogd karon a barátodat, kerekedjetek fel, és találjátok meg az igazi bort. Jó mulatság lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!