Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha a pálinka elkezdte marni a...

Ha a pálinka elkezdte marni a PET palackot akkor azzal lehet vlmit csinálni? Mert most úgy néz ki mint a Limonádé

Figyelt kérdés

2017. júl. 14. 20:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%
Ha a pálinkád beopálosodott, az nem a pet palack miatt van. Nyilván azért történt, mert valaki beleivott, vagy felvizezték. Ezért lesz opálos a pálinka.
2017. júl. 16. 15:51
 12/24 anonim ***** válasza:
52%
Számos oka lehet az opálosodásnak. A pet palackot nem marja meg.
2017. júl. 16. 18:54
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Beleivott? Én is mindig beleiszok a pálinkámba (fene a pofámat) és nem lesz attól opálos. :D Jó, értem mit akarsz mondani, valaki beleivott, aztán rátöltött egy kis vizet, hogy ne vegyék észre. Kíváncsi volnék Timo hány éves ill. van-e gyerek, mert pár hónapja egy "kölyök" kérdezte, hogy tudná megoldani azt, hogy ne vegyék észre a szülei, hogy beleivott a pálinkás üvegbe. Mondták neki ezerrel, hogy nehogy vizet töltsön rá. :D Még a végén összefutnak a szálak. Muhaha...

Phoney írta le a lényeget. Srácok nem véletlenül írják le tárolásnál mindig minden olyan helyen, ami pálinkával foglalkozik, hogy ne tárold műanyag palackban, gondoljátok hogy nincs alapja?

2017. júl. 16. 19:15
 14/24 anonim ***** válasza:
49%
Én is inkább az üveg híve vagyok, azonban eddig még nem szereztem negatív tapasztalatot a műanyaggal sem. A pálinkáim egy részét egymásra helyezhető műanyag ballonban tartom. Minden évben legalább 10 versenyen indulok itthon és külföldön is, és eddig még nem tudtak különbséget tenni az üveges és a műanyagos mintáim között még a legnevesebb versenyeken sem, pedig kísérleteztem a bírákkal rendesen. :)
2017. júl. 16. 21:39
 15/24 anonim ***** válasza:
80%
Hát nem tudom hogyan nem oldja, de baromira kiérződik az íze x idő után. Nyilván nem egy nap. Tényleg csak üvegbe töltsük...
2017. júl. 17. 13:20
 16/24 anonim ***** válasza:
50%
A pet palackot nem oldja más miatt opálosodik. Előfordul hogy főzés és fokolás után jó, kis idő múlva pedig opálos lesz. Én öt literes pet palackokba tartom semmi baja
2017. júl. 17. 15:09
 17/24 anonim ***** válasza:
51%
Hívj egy kőművest maszekolni. Annak még jó lesz...
2017. júl. 17. 17:18
 18/24 anonim ***** válasza:
72%
Pet palackba kb anyira tudod tárolni hogy beviszed melóba hogy megigyátok :'D, 1-2 nap után megeszi az üveget
2017. júl. 17. 20:04
 19/24 anonim válasza:
100%
A palackok alapanyaga nem minden esetben egyforma. Van amelyiket oldja a pálinka és van olyan is amelyiket nem. A palackok többnyire PE polietilén vagy PET polietilén-tereftalát alapanyagúak. Ezekben nem ajánlott tárolni a páleszt. De mint azt a 14-es írta ő műanyag ballonokban tartja és nem érez mellékízt vagy optikai elváltozást ami valószínűleg azért van mert a ballonok PTFE politetrafluoroetilén alapúak amit például korrozív anyagok tárolására is használnak és ellenálnak a maró anyagoknak. Ez alkalmas lehet a pálinka tárolására. Viszont ha már neked a jelek szerint nem ilyenben volt akkor a legjobb ha beborítod a lefolyóba.
2017. júl. 18. 07:36
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
SEMMIT newm tartunk sokáig műanyag flakonban. A pálinkamaradványt öntsd ki.
2017. júl. 19. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!