Ha a pálinka elkezdte marni a PET palackot akkor azzal lehet vlmit csinálni? Mert most úgy néz ki mint a Limonádé
Figyelt kérdés
2017. júl. 14. 20:28
11/24 anonim válasza:
Ha a pálinkád beopálosodott, az nem a pet palack miatt van. Nyilván azért történt, mert valaki beleivott, vagy felvizezték. Ezért lesz opálos a pálinka.
12/24 anonim válasza:
Számos oka lehet az opálosodásnak. A pet palackot nem marja meg.
13/24 anonim válasza:
Beleivott? Én is mindig beleiszok a pálinkámba (fene a pofámat) és nem lesz attól opálos. :D Jó, értem mit akarsz mondani, valaki beleivott, aztán rátöltött egy kis vizet, hogy ne vegyék észre. Kíváncsi volnék Timo hány éves ill. van-e gyerek, mert pár hónapja egy "kölyök" kérdezte, hogy tudná megoldani azt, hogy ne vegyék észre a szülei, hogy beleivott a pálinkás üvegbe. Mondták neki ezerrel, hogy nehogy vizet töltsön rá. :D Még a végén összefutnak a szálak. Muhaha...
Phoney írta le a lényeget. Srácok nem véletlenül írják le tárolásnál mindig minden olyan helyen, ami pálinkával foglalkozik, hogy ne tárold műanyag palackban, gondoljátok hogy nincs alapja?
14/24 anonim válasza:
Én is inkább az üveg híve vagyok, azonban eddig még nem szereztem negatív tapasztalatot a műanyaggal sem. A pálinkáim egy részét egymásra helyezhető műanyag ballonban tartom. Minden évben legalább 10 versenyen indulok itthon és külföldön is, és eddig még nem tudtak különbséget tenni az üveges és a műanyagos mintáim között még a legnevesebb versenyeken sem, pedig kísérleteztem a bírákkal rendesen. :)
15/24 anonim válasza:
Hát nem tudom hogyan nem oldja, de baromira kiérződik az íze x idő után. Nyilván nem egy nap. Tényleg csak üvegbe töltsük...
16/24 anonim válasza:
A pet palackot nem oldja más miatt opálosodik. Előfordul hogy főzés és fokolás után jó, kis idő múlva pedig opálos lesz. Én öt literes pet palackokba tartom semmi baja
17/24 anonim válasza:
Hívj egy kőművest maszekolni. Annak még jó lesz...
18/24 anonim válasza:
Pet palackba kb anyira tudod tárolni hogy beviszed melóba hogy megigyátok :'D, 1-2 nap után megeszi az üveget
19/24 anonim válasza:
A palackok alapanyaga nem minden esetben egyforma. Van amelyiket oldja a pálinka és van olyan is amelyiket nem. A palackok többnyire PE polietilén vagy PET polietilén-tereftalát alapanyagúak. Ezekben nem ajánlott tárolni a páleszt. De mint azt a 14-es írta ő műanyag ballonokban tartja és nem érez mellékízt vagy optikai elváltozást ami valószínűleg azért van mert a ballonok PTFE politetrafluoroetilén alapúak amit például korrozív anyagok tárolására is használnak és ellenálnak a maró anyagoknak. Ez alkalmas lehet a pálinka tárolására. Viszont ha már neked a jelek szerint nem ilyenben volt akkor a legjobb ha beborítod a lefolyóba.
20/24 anonim válasza:
SEMMIT newm tartunk sokáig műanyag flakonban. A pálinkamaradványt öntsd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!