Ilyen esetben is "hízlal" az "alkohol?
Figyelt kérdés
felvilágosítottak már itt hogy nem alakul cukorrá az alkohol mint hittem, hanem a mellé bevitt bármilyen kalóriamennyiség alakulhat át akár 100%ban felesleggé ha jól értelmeztem. kérdésem ha valaki eszik kora este egy kisebb adag vacsorát, majd az estét iszákosan tölti, (1 liter száraz vörösbor, egy korsó sör, és 4 cent tömény) és másnap reggelig semmi mást nem visz be a szervezetébe -plusz olyan 2 liter vizen kívül- akkor is hízni fog? csak mert diéta közben megléptem egy ilyet az egyik hétvégén, és következő heti egyszeri mérésnél rögtön nem egy kiló fogyást fogyást jelzett mint addig átlagban, hanem csak 60 dekát és ez volt az egyetlen ilyen kiugró esemény2017. júl. 14. 19:39
1/3 anonim válasza:
Ha több kalóriát viszel be, mint amennyit felhasználsz, akkor hízhatsz. Ebbe beleszámít az alkohol is, ahogy minden más.
2/3 Phoney válasza:
Az elképzelés nem lett volna rossz, de nem ilyen könnyű megvalósítani. Ha időbeli átfedés van az ételkalóriák feldolgozása és az emelkedett véralkoholszint között, akkor máris hízhatsz. Hiába eszel kisebb adag vacsorát, az szerintem nem kerül 1-2 órán belül teljes feldolgozásra. Az említett alkoholmennyiség szintén nem fog másnap reggelre minden bomlástermékével együtt kiürülni (mert az „alkohol kalóriatartalmába” ezek is beleértendők, a teljes lebontási folyamat).
Tehát valószínűleg a vacsorád és a reggelid is belógott valamennyire az alkohol feldolgozásába. Elvileg lehetséges elkerülni ezt, ha teljesen éhgyomorra iszol és másnap délelőtt is koplalsz, de azt se a gyomrod/beleid, se a májad nem köszöni meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!