Hogyan kóstoljam meg?
Tudom, hogy fog érkezni olyan válasz, hogy minek, meg alkoholista leszel és stb, stb.
15 éves vagyok nemsoká 16.
Szülők mellett szeretném megkóstolni a röviditalokat (pálinka) mivel nem tudom mennyire bírnám őket.
Sört és bort ittam eddig de nem mimdegyik féle tud lemenni a torkomon. (Nagyon-nagyon keserű, rossz minőségű)
Ezt nem akarom rendszerint csak hogy mégis tudjam hogy milyen az ízvilága ezeknek. Mire számíthatok egy 30 fokos dió pálinkában és egy 48 fokos szilva/barack/körte pálinkában?
Először csak a gywngébbek közül akarok kóstolni!
Nem akarok rossz indulatú véleményeket csak választ a kérdésemre!
Köszi
ma 17:31
Igazából egy jó pálinka nem is feltétlenül arról szól, hogy a friss gyümölcs aromáit próbálja visszaadni (akármennyire is próbálják manapság ezt sujkolni), szóval az feltétlenül nem baj, ha a laikus nem ismeri fel, hogy miből készült. A szilvapálinkának pl. gyakorlatilag semelyik stílusa nem adja vissza igazán a friss szilva illatát, de ettől függetlenül fantasztikus ital tud lenni. De a többi gyümölcsből is tudok olyan kiváló példákat, amik illatát nem hasonlítanám a friss gyümölcséhez. Persze minél többet kóstoltál, annál könnyebben megtalálod benne.
Köszi!
Mivel tényleg sok a pálinkánk, így venni biztos nem fogunk. Hát ahogy megtudakoltam tény van 50 fok felettink is, de az még néha a szüleimen is kifog kisérő folyadék nélkül! :D úgyhogy maradok a 48 fokosnál, és elsőre meg se merném húzni szerintem a felest, de nekem pont azt mondták ha meghúzom akkor nem annyira gázos! Hát nem tudom majd jön ahogy jönnie kell! ;) köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!