Nem igazán értem kalóriaügyben hogy működnek, felhomályosítana valaki?
Figyelt kérdés
minden fogyókúrás-életmódváltásos tipp élből ellenzi az alkoholokat, és tény, elég volt csak a sörnek-bornak utánanézni, tényleg jó sok kalória. viszont ezt nem igazán értem, pl. 1 liter borra azt írják olyan 830 kcal, ez ugyanaz a hatás a szervezetre ha megiszom egy éjszaka mintha egy ugyanilyen értékű ebédet megettem volna estére? +még a végére piszok éhes is lesz az ember mellé. ha megállja és nem kajál rá valaki mi lesz az így bevitt energia sorsa? eddig úgy tudtam cukorra bomlik és ezért hízlal de már ebben is olvastam ellenvetést szóval nem igazán tudom mi van2017. jún. 16. 18:49
1/2 Phoney válasza:
Az alkohol nem bomlik cukorrá és nem alakul zsírrá sem. Viszont belép a citrátkörbe és energiát termel, és amíg alkohol van a véredben, addig a mellette feldolgozott ételkalóriák kisebb-nagyobb része helyből kalóriafelesleggé válik. Márpedig ha 1 pohárnál többet iszol, akkor azért aránylag sok ideig lesz alkohol a véredben. Szóval hacsak nem akarod magad azzal rombolni, hogy teljesen éhgyomorra iszol és aztán teljes kijózanodásig nem eszel semmit, akkor nem egész úgy fog működni, mintha ételben vittél volna be annyi kalóriát.
2/2 A kérdező kommentje:
köszi szépen, kicsit úgy érzem mintha eleve ki lett volna ez találva, szóval éhgyomorra vagy gyenge étrenddel nem is bírok annyi mindent meginni mint előtte. (ennyit sem kéne, de egy hónapban egyszer bennhagyom) vagy bennem van a tudat hogyha esetleg túllövöm a piát evés nélkül, akkor megint csak rosszabbul járok másnap:D
2017. jún. 16. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!