Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Almabor erjedését beindítja a...

Almabor erjedését beindítja a sima száraz élesztő?

Figyelt kérdés
Egyáltalán kell bele élesztő, ha cukrozom is?

2017. jún. 11. 13:13
 1/5 Phoney ***** válasza:

Mindig kell bele élesztő. (Mármint lehet spontán erjeszteni, de az nem kezdőknek való.)


Persze nem árt előbb felfuttatni, nemcsak beleszórni szárazon.

2017. jún. 11. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem. De sima Dr.Oetker élesztő is jó, vagy csak borélesztő? Borélesztőt általában hol lehet beszerezni?
2017. jún. 11. 14:10
 3/5 Phoney ***** válasza:
Gazdaboltban tudomásom szerint. Sütőélesztő is működik, bár erjesztett (a.m. nem lepárolt) italoknál nem biztos, hogy jó ötlet, mert esetleg rosszabbak lehetnek tőle az erjedési illatok.
2017. jún. 11. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Szóval ha jól értem, az almabor minősége nem fog változni, csak büdösebb lessz erjedéskor?
2017. jún. 11. 17:21
 5/5 Phoney ***** válasza:

A mennyiség szempontjából mindegy, igen.


Az íze-illata nem biztos, hogy rosszabb lesz, de ha igen, akkor nemcsak erjedés közben, hanem utána is. Tehát borélesztővel finomabb eredményre lehet számítani, feltéve, hogy szakszerűen történik az erjesztés.

2017. jún. 11. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!