Almabor erjedését beindítja a sima száraz élesztő?
Figyelt kérdés
Egyáltalán kell bele élesztő, ha cukrozom is?2017. jún. 11. 13:13
1/5 Phoney válasza:
Mindig kell bele élesztő. (Mármint lehet spontán erjeszteni, de az nem kezdőknek való.)
Persze nem árt előbb felfuttatni, nemcsak beleszórni szárazon.
2/5 A kérdező kommentje:
Értem. De sima Dr.Oetker élesztő is jó, vagy csak borélesztő? Borélesztőt általában hol lehet beszerezni?
2017. jún. 11. 14:10
3/5 Phoney válasza:
Gazdaboltban tudomásom szerint. Sütőélesztő is működik, bár erjesztett (a.m. nem lepárolt) italoknál nem biztos, hogy jó ötlet, mert esetleg rosszabbak lehetnek tőle az erjedési illatok.
4/5 A kérdező kommentje:
Szóval ha jól értem, az almabor minősége nem fog változni, csak büdösebb lessz erjedéskor?
2017. jún. 11. 17:21
5/5 Phoney válasza:
A mennyiség szempontjából mindegy, igen.
Az íze-illata nem biztos, hogy rosszabb lesz, de ha igen, akkor nemcsak erjedés közben, hanem utána is. Tehát borélesztővel finomabb eredményre lehet számítani, feltéve, hogy szakszerűen történik az erjesztés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!