A bor savas ital?
Figyelt kérdés
Lehet szőke nős kérdés,de a vörösbor nagyon savasít vagy lugosít. Neten próbáltam utána olvasni,de valahogy nem találtam rá választ.2017. jún. 4. 11:18
1/2 anonim válasza:
A bor savas.
Olyan meg, hogy savasítás, lúgosítás nincs.
2/2 Mojjo válasza:
Ahogy az első mondja. A borban olyan 4-10g/l szokott lenni a borkősavban kifejezett titrálható savtartalom. A bevitt ételek meg max a vizelet savtartalmát befolyásolják, meg persze a gyomorsav mennyiségét, másra, pl a vérre nincsenek hatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!