Kocsmákban és presszókban lehet kérni whisky-s kólát? Vagy külön kell megvenni a whiskyt és a kólát is?
Persze hogy lehet. Mondod hogy kérsz egy whisky kólát. Alap ital, sokan így isszák :D Meg amúgy ha nem is lenne olyan az itallapon, akkor is egybeöntenék neked ha kéred bármit bármivel :D Én mondjuk nem szeretem a whisky-t, aztán volt az itallapon hogy amarettoval összeöntik, szóval tényleg erőset erőssel is kevernek sokszor.
Meg visszatérve ismernek rövidítéseket is. Mondod hogy kérsz 1 vbk-t, nem kérdez vissza. (vörösboros kóla).
Egyszer ült mellettem a pultnál egy hát nem túl szép csávó, ő a kávéba kért egy feles pálinkát. Elsőre a pultos visszakérdezett, de másodjára már öntötte is neki. A kocsma attól kocsma, hogy bármit ihatsz, legfeljebb ha újdonság akkor rákérdeznek kétszer, de nem problémáznak.
Legjobb a pult gyöngye, nem tudom az máshol is van-e. A megmaradt üveg aljában lévő italok amik már nem tesznek ki egy adagot, össze vannak öntve egy kancsóba és az igazi ősalkoholistáknak öntik ki fillérekért mikor már alig van pénzük, de inni akarnak. Szóval a kocsma az kocsma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!