Milyen rövidital-fajtá (ka) t (nem márkákat! ) utálsz?
Közvéleménykutatás-jellegű:) Rövidital-fajták mint vodka, pálinka (esetleg biz. gyümölcsökből), gin, rum, whisky (esetleg biz. fajtái), brandy, keserűlikőr, abszint, tequila, stb. (Igen, az abszint nem szigorúan rövid, de most vegyük ide.)
+1: személy szerint úgy gondolod, hogy rossz italfajtá(k)ról van szó, vagy egyszerűen csak nem kóstoltál még belőle jót?
A gyógyszerízű gyógynövényes dolgokat: unicum, hubertus, hasonlók.
De a pálinkát sem szeretem, sosem értettem mi "finom" benne, én semelyiknek nem bírom a mellék ízét.
3. válaszóló: Hidd el, létezik olyan pálinka, aminek nincsen mellékíze.
Mindig jókat szoktam derülni, amikor valaki pocskondiáz bizonyos italfajtát. Baráti körömben is számos példát tudnék felhozni, egy lány például, aki világ életében utálta a whiskyt, egyből szerelembe esett az általam kínált 10 éves Bushmills single maltba. :)
Én személy szerint azt gondolom (frászt gondolom, biztos vagyok benne),hogy NINCS rossz italfajta. Szerencsésnek érzem magam, ugyanis már elég sok italt volt lehetőségem megkóstolni és bizony az összes általad felsorolt italtípusban ismerek szenzációs tételeket, melyeket szívesen fogyasztók és ajánlok is bátran ismerősöknek, barátoknak. Nem csak a rövidekkel vagyok így, a sörök kapcsán is elmondhatom, hogy ittam már fantasztikus pilsnert, portert vagy búzasört is.
Természetesen nekem is vannak egyéni preferenciáim, kedvenceim közé tartozik néhány whisky (édeskés bourbon és füstös skót egyaránt), gin (Hendricks), idősebb rumok (El Dorado, Zacapa) és az abszint (Vieux Carre, Kübler).
Tehát véleményem szerint ahhoz, hogy megítélhessük bizonyos italfajták milyenségét, először meg kell ismerkedni az adott fajta minőségibb tételeivel is. Bár a válaszaidat olvasva Phoney, neked ezt nem hiszem, hogy magyaráznom kellene.. :D
Persze hazánk italkultúráját elnézve, ez a fajta felfogás nem igazán fog egyhamar elterjedni, amíg az átlag embernek a tequiláról a Sierra, az abszintról meg a tescos színezett vackok jutnak eszébe.
# 5
Talán még szimpatikus is lett volna a mondandód, ha nem spékeled meg ezzel a tipikus magyarosh atyáskodóan bizonygató kivagyisággal. Kb. már csak a vonalzó hiányzott a kezedből, ahogy méregeted, ott alul.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
tegnap 19:10:
Igazából pont arról tervezek egy írást, hogy melyik italfajtát miért szokás utálni, mert többnyire tényleg elhamarkodott az ítélet, és általában még csak nem is az a baj, hogy túl olcsót próbáltak. Most arról nem beszélve, hogy ha egy italfajtát utálunk, akkor azért túl sokat eleve nem kóstolhattunk belőle, hacsak nem vagyunk mazochisták. Én is ismertem olyat, aki „utálta a whiskyt”, aztán megkínáltam az egyik legolcsóbból és az mégis ízlett. Van 1-2 italfajta, aminél szerintem egy kicsit fekete-fehérebb, hogy valaki szereti-e vagy nem (mondjuk vodka, gin), másrészt viszont amikor kimondottan lenéznek egy italfajtát, azt inkább elvi alapon szokták tenni. (Pl. nem gyümölcsből készül, tehát szar.)
Öhm... az aromázott szeszes italokat utálom leginkább. Amúgy konkrét italfajtákkal nincs semmi bajom, mindegyikből lehet minőségit, finomat találni... igazából az ötös válaszadó tökéletesen leírta a véleményemet.
Annyit tennék hozzá, hogy talán a vodka kicsit kilóg a sorból, mert az olcsóbbaknak rossz íze van, a jobbaknak meg már-már semmilyen, szóval ha valaki az ízélményt tartja csak szem előtt, akkor a a vodka hátrányosabbnak mondható, mint a többi italfajta. Ugyanakkor tény, hogy abból lehet a legolcsóbban normális minőséghez jutni, ez pedig némileg kompenzálja a fent említett hátrányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!