Alkoholszázalék/ár arányban miért a bor a legolcsóbb alkoholos ital?
A rövid azért drágább, mert nagyon sok adó van rajta (többek közt pont azért, hogy ne legyen a legolcsóbb opciók közt).
A sör részben azért, mert ugyanaz az alkoholmennyiség legalább 2× annyi helyet foglal (tárolás, szállítás), másrészt viszont a legolcsóbb 4-5%-os sajátmárkás sörök szerintem nem sokkal drágábbak a legolcsóbb iható boroknál (alkoholra vetítve).
1: Értem, köszi!
"a legolcsóbb 4-5%-os sajátmárkás sörök szerintem nem sokkal drágábbak a legolcsóbb iható boroknál (alkoholra vetítve)"
Ez inkább olyan határesetként igaz, de persze, nekem is jutnak eszembe márkák erről. Lidl Argus, vagy a Tesco De Helder, de ezek is még pont olyanok, hogy 160-200 forintért van 0,5 liter 5-7%-os sör és közben 300 forintért vannak üveges, 0,7 literes 10%-os borok. De értem mire gondoltál (Y)
2: Rendben, akkor van nagyon sok nem épeszű ember a világon.
Igazad volt.
Ezen túlléphetünk és most már a kérdésre is válaszolhatsz.
"Rendben, akkor van nagyon sok nem épeszű ember a világon."
Egyetértek!
6:
Értelek, csak az a baj, hogy az emberi testnek is van egy határa, hogy mennyi piát tud mennyiségre magába dönteni. Argus-t és a De Heldert azért mondtam, mert ezek konkrétan 5%-os söröket adnak 160-170 és 7%-os söröket 200 forintért.
2 liter 3,5-4%-os sört viszont nehezebb ledönteni, mint 1 liter 7%-ost mondjuk, hiába kb egyforma a hatásuk.
Köszi az újabb válaszokat!
akkor még nem ittál zug házit :D
70fokos acetonos metiles!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!