Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alkoholszázalék/ár arányban...

Alkoholszázalék/ár arányban miért a bor a legolcsóbb alkoholos ital?

Figyelt kérdés
Ha fogyasztani akarsz X mennyiségű alkoholt, akkor azt legolcsóbban miért borból lehet megtenni? A sör vagy a tömények miért drágábbak ehhez képest? (Még ha kivesszük a kannás, műanyagpalackos borokat és azokat nem számítjuk, ez akkor is igaz marad)
2017. máj. 11. 13:52
 1/9 Phoney ***** válasza:
100%

A rövid azért drágább, mert nagyon sok adó van rajta (többek közt pont azért, hogy ne legyen a legolcsóbb opciók közt).

A sör részben azért, mert ugyanaz az alkoholmennyiség legalább 2× annyi helyet foglal (tárolás, szállítás), másrészt viszont a legolcsóbb 4-5%-os sajátmárkás sörök szerintem nem sokkal drágábbak a legolcsóbb iható boroknál (alkoholra vetítve).

2017. máj. 11. 14:15
 2/9 anonim ***** válasza:
16%
Épeszü ember NEM X MENNYISÉGÜ alkoholt akar fogyasztani, hanem iszik egy-két pohár bort, mert ízlik és jólesik neki!
2017. máj. 11. 14:57
 3/9 A kérdező kommentje:

1: Értem, köszi!

"a legolcsóbb 4-5%-os sajátmárkás sörök szerintem nem sokkal drágábbak a legolcsóbb iható boroknál (alkoholra vetítve)"

Ez inkább olyan határesetként igaz, de persze, nekem is jutnak eszembe márkák erről. Lidl Argus, vagy a Tesco De Helder, de ezek is még pont olyanok, hogy 160-200 forintért van 0,5 liter 5-7%-os sör és közben 300 forintért vannak üveges, 0,7 literes 10%-os borok. De értem mire gondoltál (Y)

2: Rendben, akkor van nagyon sok nem épeszű ember a világon.

Igazad volt.

Ezen túlléphetünk és most már a kérdésre is válaszolhatsz.

2017. máj. 11. 15:57
 4/9 Trevor. ***** válasza:
A 2-300Ft-os bor bebaszáson kívül nem sok mindenre jó. Szerintem is adó lehet az egész mögött, meg hát a sör eleve nem túl magas alkoholszázalékú.
2017. máj. 11. 20:11
 5/9 anonim ***** válasza:
45%

"Rendben, akkor van nagyon sok nem épeszű ember a világon."

Egyetértek!

2017. máj. 11. 20:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Vannak az argusnál meg a de heldernél olcsóbb sörök is. Pl. tescoba a rastingerből 1.5 literes pet palackos 290Ft most, de volt már 250Ft is. Illetve Lidl-ben az Argusnak van a Silver változata, abból a 2 literes flakon 350Ft volt az előző akcióban, ezek a legolcsóbb üveges borok árához közelítenek, ár/alkohol arányt tekintve, bár meg kell hagyni hogy a kannásbornál még így is jóval drágábbak.
2017. máj. 11. 22:57
 7/9 A kérdező kommentje:

6:

Értelek, csak az a baj, hogy az emberi testnek is van egy határa, hogy mennyi piát tud mennyiségre magába dönteni. Argus-t és a De Heldert azért mondtam, mert ezek konkrétan 5%-os söröket adnak 160-170 és 7%-os söröket 200 forintért.

2 liter 3,5-4%-os sört viszont nehezebb ledönteni, mint 1 liter 7%-ost mondjuk, hiába kb egyforma a hatásuk.

Köszi az újabb válaszokat!

2017. máj. 12. 09:31
 8/9 anonim ***** válasza:

akkor még nem ittál zug házit :D

70fokos acetonos metiles!

2017. máj. 12. 17:52
 9/9 anonim ***** válasza:
45%
Azokat bornak nevezni elég erős. A legolcsóbb iható borok 1000-1500 Ft-tól indulnak boltban.
2017. máj. 13. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!