Szerbiából házi pálinka behozatala?
Esküvő lesz, és a szerbiai rokonok hoznának házi pálinkát, 5 litert. Erre vonatkozóan semmilyen hivatalos forrást nem találtam. Vámeljárásról beszélnek a NAV honlapján, de azt nem részletezik, hogy mennyi ideig tart, vagy hogy hogyan kell csinálni. De számlánk nincs róla, nyilván, szóval eleve problémás.
Valaki tud segíteni? Szívesen kifizetem rá a vámot, de a hivatalos fórumok nem túl segítőkészek a kérdésben.
Vámolni csak ellenőrizhető eredetű, kereskedelmi töményszeszt lehet. Az 1 liter/fő is erre vonatkozik. Házit hivatalosan nem lehet behozni, és Magyarországon egyáltalán nem is lehet nálad más ember házipálinkája. (Hogy a gyakorlatban foglalkoznak-e egy liter házival a határon, főleg, hogyha ránézésre bolti ital, azt nem tudom.)
Ha az országon belül talál nálad a rendőr házipálinkát, még az is csak akkor szabályos, ha regisztrált magánfőzőként van nálad a sajátodból. Ha nem vagy magánfőző, akkor már 2 decis kóstolóért is lehet büntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!