Készítettél már sört házilag? Tapasztalat? Milyen recept alapján? Mennyi időt igényel, míg jó lesz?
Csak mert én többféle receptet is találtam a neten, nektek melyik jött be? :)
van rá két hetem, azért kérdezem az időt. köszönöm szépen :D
Még csak egy mézsör-szerű finn alkoholos italt készítettem egy finn szakácskönyvből, nekem ízlett:) A receptje:
Vappu napi mézes szíma
Hozzávalók: 5 l víz, 3-4 citrom, 24 dkg cukor, 25 dkg méz, 1 dkg élesztő, mazsola ízlés szerint
Elkészítés: A víz egy részét felforraljuk. A citromokat közben megmossuk, és sárga héjukat lehámozzuk, a fehér belső bundát pedig teljesen eltávolítjuk. Ezután a citromokat felszeleteljük. A forrásban lévő vizet ráöntjük a sárga citromhéjra, s a folyadékhoz hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Végül hozzáadjuk a maradék vizet, és amikor hűlni kezd, az élesztőt és a citromszeleteket. Az italt egy napon át szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük. Minden üveg aljára teszünk egynéhány szem mazsolát. Az üvegeket hűvös helyre tesszük, és az italt 2-3 nap múlva fogyaszthatjuk.
Igen, nagyon finom volt, kb fél év után az igazi.
ez alapján: www.hazisor.hu
Itt mindent megkapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!