Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért koccintanak az emberek...

Miért koccintanak az emberek ivás elött?

Figyelt kérdés
Mkor,hogyan keletkezett a koccintgatás szokása??
2010. máj. 11. 23:35
 1/3 Phoney ***** válasza:

Elterjedt a nézet, hogy ez az italok megmérgezésével függ össze. (A vendéglátó a vendég poharából a sajátjába öntött a méreg gyanúját kerülendő, a vendég pedig koccintással jelezte volna, ha enélkül is bízik a vendéglátóban.)

Ez azonban űgy tűnik NEM IGAZ; ünnepélyes alkalmakkor sok kultúrában egyetlen nagyobb kupából ittak egymás után, és a közös edény meghittségét hivatott pótolni a koccintás.

2010. máj. 11. 23:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy amikor még a sör nem volt olyan pasztőrizált mint most,és emiatt könnyen megromlott,a kupák összeütésével megállapították a zavarosságát,a frissességét.töbti italnál nem tudom,de lehet innen vettük át mindre.
2010. máj. 11. 23:51
 3/3 anonim ***** válasza:
2010. máj. 22. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!