"egyébként a pontosság kedvéért Mária Terézia idejében inkább 40 mint 30 felé közelített az átlagéletkor...
"
A pontosság kedvéért, én nem átlagéletkorról írtam:)
"már Mária Terézia idejében is 40 felé közelített inkább az átlagéletkor, ez később, a Monarchia alatt némiképp nőtt..."
Te vmilyen fogalmat nagyon-nagyon összekeversz:) Az átlagéletkor jelenleg 40, a Monarchia alatt ennél jóval kisebb volt, a XIX. század legelején konkrétan 27.
Na akkor újra és ezzel zárjuk is le sztem:
- a születéskor várható élettartam (gondolom erről beszélsz, elvégre erről írtam én is a legelsőben, csak minden másnak hívod a nevén kívül:D) 30 körül volt a Monarchiában (XX század elejére emelkedett vmennyit)
- az átlagéletkor pedig közelében nem volt a 40-nek, a XX. század elején (előbb elírtam az századot, sorry) konkrétan 27 volt.
én végig az arisztokrácia körében megélt átlagéletkorról beszéltem.
de lezárhatjuk.
mit nem értesz? olvass vissza! :)
gyakorolhatnál önkritikát... :)
az arisztokrácia körében megélt átlagos életkor 40 körül volt, vagyis akörül halálozott el a legtöbb.
lehet hogy konyhanyelven fogalmaztam, de a kontexusból már rég rájöhettél volna, ha a logika erős oldalad lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!