MIt gondoltok Bezerics Dániel borász újabb gasztro ötletéről?
Nekem kicsit az az érzésem a fiatalemberrel, hogy mindig belevág valamibe, de valahogy nem fejezi be amibe belekezd.
1-2 áve még a Kishableány végett volt tele a sajtó vele, most azt írja, a mandiner cikk, hogy kiszállt belőle?
1-2 év alatt még épphogycsak kialakul a tpőrzsvendég gárda, mind a heti, mind a szezonális részről ( holland túrusták,... céges rendezvények...)
Nem ismerem a borait, de régóta hallom a nevét.
Én szurkolok neki, de pl ez a pontyos bagett is egy kopintásra épül ( az angolszász területen, van a creamchees and salmon combo kis citrommal vagy borsal megbolondítva bagelban szervírozva) bér biztos kifogom próbálni és tényleg jó lenne a hekket leváltani!
Szerintem attól függ, hogy mi a célja.
Nem követem annyira nyomon, csak a név tűnt fel, mert vagy 20 évvel ezelőtt dolgoztam az apjának.
Ismerni kéne azt a környezetet, amiben felnőtt, meg azt, amit az apja által megtanult.
Ami egyáltalán nem rossz dolog, de nem föltétlenül a csúcsgasztronómiáról szól.
Ami egyáltalán nem baj, mert abba sokan elbuknak, mert azt hiszik, a vendéglátásban csak úgy dől a pénz.
Hát nem.
Aki ebből akar megélni, annak azt kell szem előtt tartani, miért hagyja ott a pénzét a vendég.
Nem tudom, mibe kezdett bele, mikből szállt ki, de erről csak úgy lehet véleményt alkotni, ha az ember üzleti szempontból belelát.
Biztos nem érte meg.
Biztos volt oka.
És hogy a pontyos bagett koppintás?
A rántotthús is az. Meg vagy hetvenmillió étel.
Nem ez a lényeg. Nem hiszem, hogy csak az az irány lenne életképes, hogy mindenki egyedi legyen. Sőt, ha valaki nem hobbi szinten űzi a vendéglátást, hanem nem ebből akar megélni, akkor nagyon is vannak más szempontok.
Meg lehet ezt máshonnan is közelíteni.
Le tudja adni a vendégnek? Tisztességes haszon van rajta? Nem kell lehúzni a vendéget ahhoz, hogy ő is jól járjon?
Biztosítani tud állandó minőséget?
Ha igen, miért ne csinálná?
A múltkor valami rántott sajtot talált ki. Persze meg volt a maga promója, hogy ilyen olyan kézműves sajt, stb, de azért legyünk őszinték, ez parasztvakítás, a rántott sajt az akkor is rántott sajt... :)
És? Ha csak 1 dolgozójának a bérét kitermeli a rántott sajt, már megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!