Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a kedvenc söröd? Milyet...

Mi a kedvenc söröd? Milyet szoktál inni?

Figyelt kérdés
Mennyibe kerül? Mennyit iszol belőle egy héten?

2017. febr. 23. 08:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10-es, fejtsd ki, kérlek, ugyan már, miért nem rendes sörök! :)
2017. febr. 23. 12:02
 12/20 anonim ***** válasza:
A kedvenc leginkáb a Gulden Draak, üvegenként 700-1200 Ft körül szokott menni. Olcsósörnek Pilsner meg Krosovice a legjobb szerintem, a kettő között a Hoegaarden sima búzáját szeretem még. De amúgy a magyar kézműves vonalon is alakul a dolog, a Hübris pl egészen kiváló dolgokat művel.
2017. febr. 23. 14:52
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet kapni, túl vannak árazva. Mivel nem vagy akkora gourmet, meg sem tudod különböztetni egy Borsoditól. Vagyis csak a kivagyiság szól belőled.
2017. febr. 23. 18:36
 14/20 anonim ***** válasza:
48%

13-as, ha valaki nem tud egy Borsoditól megkülönböztetni egy Trappistes Rochefort 10-est, az nem érez ízeket. Eleve az egyik alsóerjesztéssel(tehát lager) készül, a másik felsőerjesztéssel(ez meg ale), másrészről az alapanyagok és a technológia is teljesen más, nyilván más lesz az íze.

A Borsodit gyorsított eljárással, bizonyos lépések kihagyásával, nevenincs silány malátából és kukoricagrízből főzik, komló csak mutatóban van benne, de lehet, hogy az is csak komlókivonat. Innen ered, hogy savanykás, fémes, és poshadt szavakkal lehetne az ízét leginkább jellemezni, továbbá rettenetesen vizes is, valószínűleg 7-8 balling fokra van visszahigítva a mesterfőzetből. Ezzel szemben a Trappistes Rochefort aszaltgyümölcsös, fűszeres, de a végén azért ott van a belga komló kesernyés lecsengése, és 24,5 balling fokos, tehát sokkal testesebb, mint egy Borsodi.

A felsoroltak közül a legtöbbet vidéken is kapni, sokukat hiperekben is, az árukra meg csak azt tudom mondani, hogy inkább kevesebbet iszom, de minőségit. Illetőleg ott vannak ugye az olcsó szlovákiai tételek... de oké, lehet mondani, hogy nem mindenki tud átugrani, mert messze van a határtól, így kiegészítem a listámat az ivósörök résznél:

Dreher Bak(250 forint)

Dreher Hidegkomlós(végre visszatértek a citrához!) (250 forint)

Pilsner Urquell(270 forint)

Eichbaum sörök(250-350 forint, sokféle van a viennától kezdve a pilsneren át a stoutig)

Soproni 1895(200 forint)

Budweiser Dark(300 forint)

Pécsi Szalon Barna(270 forint)

Szerintem ne feszegesd tovább a témát, mert látszik, hogy mindenféle alapismeret nélkül csak utálkozol, valójában nincsenek is kóstolási tapasztalatid igazi sörökről, pdig ennek ellenére "nem rendes" sörnek nevezed őket. Informálódj a sörtípusokról, kóstolgass(kezdetnek mondjuk a fenti listán lévőket, aztán lépj majd a magasabb szintekre, a fokozatosságot be kell tartani!), és aztán ha még mindig szeretnél vitát folytatni, akkor szakmai szempontból megejthetjük. :)

2017. febr. 23. 20:37
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha meg akarom lepni magam, akkor Guinness (500Ft/doboz).

Egyébként 200Ft körül már vannak jó sörök (kukorica nélkül).

Becks,Gösser,KozelDark, SoproniBarna,PécsiBarna,DreherBak,StaropramenBarna.

2017. márc. 6. 12:12
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedvencem a Smithwick's, foleg a zold. Ebbol heti atlag 2-3 csuszik le az Ir kocsmakban, 4.9-5.5/Pint aron. Aztan ha esetleg valahol nincs Smitwhick's, akkor johet a Cut Hoor, vagy a Hop House. Aztan mikor magyarban vagyok akkor johet az Erdinger, jobbat nemigen lehet kapni a kocsmakban..

Boltbol leginkabb nemet buzat veszek: Franziskaner, de johet barmilyen occobb is, nem baj ha szuretlen. Aztan idonkent Beamish (Guinness-nel szerintem sokkal jobb, bar izlesek es pofonok..) Ezek a sorok 1.90-2.80 korul vannak. Neha en is probalgatok olyanokat amiket meg nem ittam, foleg Ale-k, Stout-ok jatszanak ezeknek 3.0-4.5 darabja, de mindenfele sor johet. Ittam mar indiai, meg tokom tudja milyen sort is, de legjobbak az ir sorok no meg a nemet es cseh sorok. Nehez megmondani mennyit iszom, neha belehuzunk a kocsmaban olyankor 4-5 is elofordul, nekem az eleg, ez mondjuk havonta egyszer. Otthon hetente atlagban talan 3-4, de eleg elszortan van hogy hetekig semmi aztan potolok..:D

2017. márc. 23. 21:54
 17/20 MolotovPunk ***** válasza:
Dreher,Heineken,Pilsner Urquell,Kozel.
2017. ápr. 22. 11:55
 18/20 MolotovPunk ***** válasza:
Heinekenben és Kozelben sincsen kukorica.
2017. ápr. 22. 11:56
 19/20 MolotovPunk ***** válasza:
Naponta általában iszok 2 doboz sört.
2017. ápr. 22. 12:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Kaiser.

Hétvégén 4-5

2017. ápr. 27. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!