Másnaposság, mi lehet ez?
Sziasztok !
Egy olyam kérdéssel fordulnék hozzátok,hátha valaki tud segiteni.
Szorongó ember vagyok "hálistennek",tipikus esete a GAD-nak sajnos.
Elmult pár évbn azt vettem észre,hogy bulik után másnap jönnek a másnaposság szokásos tunetei,de társul mellé egy egész kellemes érzés,nyugodtás,leszedáltság.
Az lenne a kérdésem,hogy ez mi okozhatja,az alkohol hatása még ott van az agyba,és annak kémiáját még befolyásolja,vagy csak a fáradtság,vagy mindkettő?
Köszönöm előre is a válaszokat
Szia Kérdező.
A fáradtság semmiképp. Az alkohol erős szorongásoldó,bár technikailag egy napon belül kiürül mennyiségtől függően(..),néhány napig még érzékelhető,ennyi kell mire az adott egyén szorongásszintjében nem észrevehető a hatása,ezt orvos magyarázta el így nekem anno.
De az alkohol az nagyon aljas dolog:Tartós fogyasztásnál növeli az alapszorongást,rombolja a személyiséget,minden pszichiátriai kórképben,így a GAD-nál is negatívan hat,ha szorongsz,én azt mondom egy kortyot ne igyál.
Kérdező vagyok.
Köszönöm a választ.
Igen,észrevettem,hogy a másnaposság utáni nap,mikor kimegy belőlem az alkohol,átlagosnal is jobban szorongok,pedig a nekem átlagos szorongások is máshoz képest rendkivuli.
Azthittem pedig hogy a fárastság is befolyasolja,azért,mert már a szervezetnek "nincs energiája szorongani"
Akkor más megoldást tervezek,hogy agyamban lévő bilincsenek feloldjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!