Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Itthon miért más ízű a Guinnes...

Itthon miért más ízű a Guinness? Van több fajtaja?

Figyelt kérdés
Angliában ittam csapolt Guinness sört és nagyon ìzlett. Amikor haza jöttem vettem dobozost és csapoltat is próbáltam és teljesen más volt (sokkal kerserubb volt az itthoni , az angol edesebb és kremesebb volt ) . A kérdés az lenne hogy van -e a guinnesnek több fajtája vagy mitöl lehet az hogy az itthoni sokkal keserubb volt mint kint Angliában?
2017. jan. 17. 05:14
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Amit itthon kapsz, azt itthon is gyártják.
2017. jan. 17. 07:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Miért gyártanák itthon???

[link]

Származási hely: Írország

A csapolt sörök minden helyen eltérőek lehetnek ízben egy kicsit. A dobozos meg tényleg szar.

2017. jan. 17. 08:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem gyártják itthon, import. De amit itthon lehet kapni, az csak egy fajta, ez a Guinnes Draught(a 0,44-as dobozban meg a 0,33-as üvegben is az van). Az itthoni alig keserű, alig kávés, alig pörkölt malátás... olyan semmilyen, vizes, az egyik legrosszabb stout, amit ittam.

Az édesebb és krémesebb jelzők miatt arra tudok gondolni, hogy te egy outmeal stout-ot ittál, de olyanja a Guinnesnek nincsen. Ettől függetlenül van több fajtája is, szlovák Tescokban van az európai piacra gyártott 5%-os Extra Stout, Pesten az Adria Sétányon a Különleges Sörök Boltjában meg lehet venni a Foreign Extra Stout-ot, ami valóban jó kis stout, de mondjuk az árát nem éri meg(Black Wych meg Fullers Black Cab olcsóbb és jobb is). Illetőleg azt szokták mondani, hogy a Nigériában gyártott Foreign Extra Stout a legjobb Guinness a világon, de ezt érthető módon nem kóstoltam, így nem is tudok nyilatkozni róla.

De ha az ízetlen Draught neked keserű, akkor te valszeg nem szereted a stout-okat(kivéve az outmeal stoutokat, ezek közül a Fourpure termékét ajánlom), mert nekem is van egy haverom, aki kóstolt jobbakat, közepeseket is, meg a Guinnes Draught-ot is, és azt mondta, hogy hiába híg meg jellegtelen, a stout-ok alapízét érzi, és ez zavarja.

Egyébként azt el tudom képzelni, hogy csapolt változatban a Foreign Extra Stout nagyon is krémes lehet, édes is lehet, persze azért a kávés, étcsokis ízek mellett, de lehet, hogy Angliában azt ittál. De olyat itthon csapolt változatban nem fogsz kapni.

2017. jan. 17. 11:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Más. Egyrészt ez dobozos. Tehát nem friss, mint amit csapon kapsz, másrészt export termék is. Ittam csapoltat is itthon, az is más volt,mint kint. Lehet valóban van több fajta.
2017. jan. 19. 07:13
 5/5 anonim ***** válasza:
A Fullers Black Cab-nél jobb a dobozos Guinness (szerintem).
2017. márc. 1. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!