Miért lett a "feles" egyszercsak 0,4-es?
Figyelt kérdés
Ki taláta ki ezt és miért?2017. jan. 16. 08:18
11/14 A kérdező kommentje:
Nem igaz, hogy mindig ennyi volt. Az utóbbi időben valóban ennyi, de én 48 éves vagyok, és egész életemben feles volt a feles. Fél deci. Értem, hogy EU meg minden, de a valós okot akkor sem értem. Kicsit olyan, mint a két decis kóla az étteremben. Annak sem értem a valós okát. (Illetve értem, csak nem tetszik). Nyilvánvaló, hogy a kólának is és a felesnek is bevételgeneráló oka van.
2017. jan. 16. 15:16
12/14 anonim válasza:
Na majd megkérdezem szüleimet, ők régen vendéglátóztak :) Most én is kíváncsi lettem.
13/14 Trevor. válasza:
Ugyanazért, amiért a sör is 0,4-es lett. A feles az 5cent.
14/14 anonim válasza:
Én 23 éves vagyok és 2010-2011 körül kezdtem el bejárni középiskolában, 16-17 évesen a barátokkal a városba hétvégente iszogatni, havi pár alkalommal. Emlékszem hogy minden helyen 3-5 cl piát mértek még akkoriban is.
Olyan 2012-14 körül változott meg ez durván.
Én is tudok olyan helyet, ami azzal is hirdeti magát, hogy ők még a mai napig 3-5 centeket adnak ki 2-4 helyett, igaz ők kb ilyen húszból egyes kivétel sajnos.
---
Amúgy a feles nem attól feles, hogy fél deci? Fél deci = feles. "Csak" egy nyelvi apróság...
Szóval annak megadom az igazat, hogy csak azt szabadna felesnek hívni, amikor kitöltenek eléd egy pohárba fél deci töményet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!