Mennyit erhetnek a muzealis borok?
"Nem tudjuk, ki és mikor készítette ezeket a borokat, így gyűjtők számára nincs értéke."
Kiderítheti, ha akarja, és akkor már lesz értéke, de tovább megyek: még a gyűjtők számára is van értéke, csupán abból kifolyólag, hogy régi, még ha nem is tudnának róla semmit. Fingod sincs milyen zagyvaságokat hordasz itt össze kisfiam.
"Ezen kívül garantáltan ihatatlanok, így gasztronómiai értékük sincs."
A garantált az a te agyad, ami nincs. A többire nincs garancia.
@15-16: komolyan te beszélsz rosszindulatról? Nézd át ezeket a válaszaidat, és gondold át, hogy megfelelően képviselik-e a személyiségedet. Ha nem, még lehet korrigálni. Ha igen, akkor ez tényleg maga az irónia, megtestesülve.
De, hogy az észrevételeiddel is foglalkozzak: a borok eredetének _bizonyíthatóan_ utánajárni gyakorlatilag lehetetlen. Még ha ki is derítik, ki és milyen borokat tett oda, ami magában egy nagy valószínűséggel nem kivitelezhető feladat, és a kormeghatározás is stimmel, azt akkor sem lehet bizonyítani, hogy ugyanabban a korban valaki nem cserélte őket ki valami teljesen másra. Unoka elcsórta a nagypapa menő borait, és silányat rakottt a helyére. Akármi. Nem lehet az eredetet hitelt érdemlően bizonyítani. És tényleg, valószínűleg eddig sem jut az ügy. Így pedig érdektelen a dolog.
Egy 150 éves bornak pedig biztosíthatlak, nincs gasztronómiai értéke. Semmi. Ha csak valaki nem akarja megszivatni a haverját, de erre vannak egyszerűbb módok is.
Az a helyzet, hogy nem véletlenül írtam, amit. Persze, nyugodtan lehet vitatni, bár jobban szeretem, ha ez értelmes keretek között zajlik.
A kérdés sántít, de ha valós, csak úgy közlöm, nehogy azt hidd, megnyerted a lottó ötöst, talán egy kis cigipénzt kapsz érte.
A borokról lehetetlen kideríteni ki készítette őket, így sajnos nem érnek semmit.
150 éves bort inni - hát gratulálok... ennyi erővel koccintóst is ihatnál, na jó, mondjuk azt még meg tudom érteni, hogy esetleg azért fogyasztod, mert jó érzés tudni, hogy 6x annyit megélt mint te, most pedig intím kapcsolatba kerül veled a nedű. Ja amúgy mi bizonyítja hogy annyi idős a bor? Ja bocs, az emberek szavahihetőek manapság. Remélem mielőtt megvetted, a te saját kis Ricardod azért elmondta, hogy nem lopott... annyi hülye van ezen az oldalon, ha már fáj. Az ember segíteni akar, és próbáljátok lejáratni - jelzem nem sikerült. Ezen az oldalon kevesen tudnak többet a borról, meg úgy általánosságban az alkoholról, mint Mojjo - ha egyáltalán van aki többet tud. Nem azt mondom, hogy emiatt feltétlenül igaza van - én is vitáztam már vele, mert volt, amiben nem értettünk egyet. Csak van különbség vita, meg a másik ócsárlása között, főleg úgy, hogy ellenérveket képtelenek vagytok produkálni, csak fikáztok. Ő leírta, amit tud, nem muszáj készpénznek venni, de ha nem értesz egyet, vagy indokold a nem egyetértésed, vagy ha ezt nem tudod megtenni, dislikeolj, és görgess tovább. Mindenkinek jobb lesz így.
Már bocsánat, de kicsit el vannak itt szállva maguktól néhányan.
Akinek nem inge, meg ne vegye magára a fentieket.
A tudat mar eleg, hogy van egybguujtemenyem a nagy filoxia jarvany elotti idoszakbol!!!
Nektek lesz valaha ilyen?
A biroknak meg inkabb kutatasi cellal lehet hasznuk es nem gasTronomiai erre meg talan nem gondoltatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!