Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyit erhetnek a muzealis...

Mennyit erhetnek a muzealis borok?

Figyelt kérdés
Na szoval az van, hogy a nagyobb csalad akart egy helyet, ahol mindenki elfer kenyelmesen , mikor osszefutunk! Ezert vasaroktunk egy magyarorsAgi kisvarosban ( sem megyet sem telepules nevet nem emlitenek, legyen annyibeleg,hogy meg magyar ciszonatban is jelentektelen a varos. Orszagos hirportalban az elmult 6 evben meg sem volt emlitve egy cikk erejeig sem) egy kisebb nemesi kuriat! Elfogadhati ara volt es meg nemi penzunk is maradt a felujitasra. Na en a kicskereso neki estem a femdetektorommal. Es nem Zt talaltam amire szamitottam. A pinceben ugyanis ureget eszlelt a egyik rokon es hat.... summa summarum falat bontottunk a pinceben es egy befalazott boros pincet talaltunk. Tele borokkal. Nincsennek cimkek a borokon regiek valoszinuleg 19. Szazadiak lehetnek. A falazo habarcsbol kildtunk egy darabot szenizotopos kormeghatarozasra. Vajon ezek a borok mennyit erhetnek? A haz egy nagyobb nemesi csalad mellekagae volt

2017. jan. 10. 23:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ja még annyi, hogy pár palackkal elajándékoztam barátoknak, születésnap-névnapra, és mondtam, hogy nem "ivásra" van, tegye el valahova, eszmei értéke van csupán. Iható, de nem kifinomult ízlésűeknek való :) De nem volt romlott, vagy ilyesmi.
2017. jan. 11. 19:34
 12/22 Mojjo ***** válasza:
@10: aha. Hát, szomorúan kell közölnöm, téged átb.sztak :/
2017. jan. 11. 21:48
 13/22 anonim ***** válasza:
Nem kicsit.
2017. jan. 11. 21:51
 14/22 anonim ***** válasza:
31%
Gondoldd nyugodtan ezt, nem érdekel. Amúgy kezdetektől fogva belőled csak a rosszindulat beszél és fingod sincs ezekről, több hsz-ben is bizonyítottad. Pá. Nem érdekel, mit tátogsz. Vannak nálad akik többet tudnak.
2017. jan. 12. 00:19
 15/22 anonim ***** válasza:
37%

"Nem tudjuk, ki és mikor készítette ezeket a borokat, így gyűjtők számára nincs értéke."

Kiderítheti, ha akarja, és akkor már lesz értéke, de tovább megyek: még a gyűjtők számára is van értéke, csupán abból kifolyólag, hogy régi, még ha nem is tudnának róla semmit. Fingod sincs milyen zagyvaságokat hordasz itt össze kisfiam.

"Ezen kívül garantáltan ihatatlanok, így gasztronómiai értékük sincs."

A garantált az a te agyad, ami nincs. A többire nincs garancia.

2017. jan. 12. 00:22
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Mojjo ne mindegy, hogy a hülye okoskodik, vagy az okos hülyéskedik :) Te sajna az előbbi vagy...
2017. jan. 12. 00:23
 17/22 Mojjo ***** válasza:
92%
@14: természetesen így gondolom, és biztosíthatlak, semmi rosszindulat nem volt egyetlen hozzászólásomban sem, ami jelen témában született. Ami azt illeti, kifejezetten rossz érzéssel írtam le, hogy átvertek - nem szolgált örömömre. A te hozzászólásodból viszont sugárzik az, amivel engem vádolsz - irónikus.
2017. jan. 12. 00:29
 18/22 Mojjo ***** válasza:
92%

@15-16: komolyan te beszélsz rosszindulatról? Nézd át ezeket a válaszaidat, és gondold át, hogy megfelelően képviselik-e a személyiségedet. Ha nem, még lehet korrigálni. Ha igen, akkor ez tényleg maga az irónia, megtestesülve.

De, hogy az észrevételeiddel is foglalkozzak: a borok eredetének _bizonyíthatóan_ utánajárni gyakorlatilag lehetetlen. Még ha ki is derítik, ki és milyen borokat tett oda, ami magában egy nagy valószínűséggel nem kivitelezhető feladat, és a kormeghatározás is stimmel, azt akkor sem lehet bizonyítani, hogy ugyanabban a korban valaki nem cserélte őket ki valami teljesen másra. Unoka elcsórta a nagypapa menő borait, és silányat rakottt a helyére. Akármi. Nem lehet az eredetet hitelt érdemlően bizonyítani. És tényleg, valószínűleg eddig sem jut az ügy. Így pedig érdektelen a dolog.

Egy 150 éves bornak pedig biztosíthatlak, nincs gasztronómiai értéke. Semmi. Ha csak valaki nem akarja megszivatni a haverját, de erre vannak egyszerűbb módok is.

Az a helyzet, hogy nem véletlenül írtam, amit. Persze, nyugodtan lehet vitatni, bár jobban szeretem, ha ez értelmes keretek között zajlik.

2017. jan. 12. 00:37
 19/22 szaszaa11 ***** válasza:
88%

A kérdés sántít, de ha valós, csak úgy közlöm, nehogy azt hidd, megnyerted a lottó ötöst, talán egy kis cigipénzt kapsz érte.

A borokról lehetetlen kideríteni ki készítette őket, így sajnos nem érnek semmit.

150 éves bort inni - hát gratulálok... ennyi erővel koccintóst is ihatnál, na jó, mondjuk azt még meg tudom érteni, hogy esetleg azért fogyasztod, mert jó érzés tudni, hogy 6x annyit megélt mint te, most pedig intím kapcsolatba kerül veled a nedű. Ja amúgy mi bizonyítja hogy annyi idős a bor? Ja bocs, az emberek szavahihetőek manapság. Remélem mielőtt megvetted, a te saját kis Ricardod azért elmondta, hogy nem lopott... annyi hülye van ezen az oldalon, ha már fáj. Az ember segíteni akar, és próbáljátok lejáratni - jelzem nem sikerült. Ezen az oldalon kevesen tudnak többet a borról, meg úgy általánosságban az alkoholról, mint Mojjo - ha egyáltalán van aki többet tud. Nem azt mondom, hogy emiatt feltétlenül igaza van - én is vitáztam már vele, mert volt, amiben nem értettünk egyet. Csak van különbség vita, meg a másik ócsárlása között, főleg úgy, hogy ellenérveket képtelenek vagytok produkálni, csak fikáztok. Ő leírta, amit tud, nem muszáj készpénznek venni, de ha nem értesz egyet, vagy indokold a nem egyetértésed, vagy ha ezt nem tudod megtenni, dislikeolj, és görgess tovább. Mindenkinek jobb lesz így.

Már bocsánat, de kicsit el vannak itt szállva maguktól néhányan.

Akinek nem inge, meg ne vegye magára a fentieket.

2017. jan. 12. 00:45
 20/22 A kérdező kommentje:

A tudat mar eleg, hogy van egybguujtemenyem a nagy filoxia jarvany elotti idoszakbol!!!

Nektek lesz valaha ilyen?

A biroknak meg inkabb kutatasi cellal lehet hasznuk es nem gasTronomiai erre meg talan nem gondoltatok?

2017. jan. 12. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!