Okés. Elvoltam vele az elején. Aztán megkóstoltam a Glenlivetet és a Glen Elgint, azóta pénzt nem adnék érte, de ajándékba elfogadnám.
A Ballentinest pl. nem fogadnám el ingyen sem.
Az ihatósága teljesen jó, az íze viszont a kategóriához képest határozatlan, lényegében csak „első minőségi whiskym”, illetve „az újgazdagnak is legyen mitől berúgni” szintjén érdekes.
Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy jobb helyeken 7-8e Ft között is megkapod, és hát ennyiért egyre nehezebb értelmes skót whiskyt kapni.
"és hát ennyiért egyre nehezebb értelmes skót whiskyt kapni"
Ebben teljesen igazad van. Viszont erről az a határozott véleményem, hogy magának a whisky műfajnak eleve túl van dimenzionálva az ára a többi szeszesitalhoz képest.
Ahhoz képest, hogy egy gyümölcspálinka, egy borpárlat vagy egy keserűlikőr előállítása egyrészt drágább nyersanyagokból készül, másrészt pedig legalább annyi szakértelmet kíván az előállítása, mint a whiskyé, a whiskyk irreálisan drágák.
Oké, értem én, hogy a marketingköltséget meg a bejáratott márkanevet kell megfizetni, de azért mégsem a márkanevet ízlelgetjük, hanem a konkrét piát. A maga műfajában középkategóriás whiskyt megkapsz X ezerért, a maga műfajában középkategóriás pálinkát pedig megkapsz fele annyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!