Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Házilag főzött ( mármint...

B.zoltán73 kérdése:

Házilag főzött ( mármint hivatalos pálinkafőzdében ) almapálinka opálosodik. Mit lehet vele csinálni? Mitől van? Árt e a pálinkának?

Figyelt kérdés
2016. dec. 24. 10:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Azt írtad hibás válaszokat adtam és hogy a hígításra való víz ásványi anyag tartalma semmi hatással nincs a pálinkára. Egyiksem igaz még ha le is tagadod amit írtál. Nekem se kedvem se időm itt veled beszélgetni. Most már kár mentegetni magad . Inkább ismernéd el hogy hüjeséget írtál. Ezt már nem menti hogy leírod töviről hegyére a pálinkafőzés rejtelmeit. Na csá
2017. máj. 29. 19:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Elvégezted az egyszerű kísérletet, amire kértelek?

Ezzel kapcsolatban egyik vegyész/gyógyszerész barátom ezt írta: A kivált szervetlen sók nem oldódnak vissza hígítatlan pálinka hozzáadására. A kozmaolaj igen.

Ez alapján gondold át a vízben oldott sók okozta opálosodást. De nem kell nekem hinned, kérdezz meg Te is egy vegyész ismerősöd, vagy kutakodj a neten....

2017. máj. 29. 21:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Meghazudtoltál úgyhogy végeztem
2017. máj. 30. 02:38
 14/15 anonim ***** válasza:

Dehogy fejezted be, érdekel ez téged! :)

Ne legyél már durcás kisgyerek.

Közben rájöttem, hogy Te az opálosság alatt mindent összemosol, és ez volt a kettőnk közötti véleménykülönbség oka.

Szóval van az opálosság, aminek az okozója a kozmaolaj. A kezeléséről már volt szó. ( itt tényleg szó szerint opálos a pálinka )

Aztán van a rezes törés. Itt kékes-zöldes a pálinka, a kezelés szintén megadva. ( ez valószínűleg cefrekezelési hiba, az ecetes cefrétől van. Jó néhány hónap elteltével akár kis kék színű rézkristályok is megjelenhetnek az üveg alján, viszont akkor legalább letisztul a többi rész )

És végül a harmadik ( amin te lovagolsz ,) a víz ásványi anyag tartalma miatti " opálosodás " ami a gyakorlatban pelyheket, felhőket, pamacsot, lepedéket, üledéket, csapadékot jelent. Itt a pálinka alapvetően tükrös, csak benne vannak ezek az " izék" Ha még nem láttál ilyent, akkor úgy tudod a legkönnyebben elképzelni, hogy ez a jelenség úgy néz ki, mintha egy férfi, az üvegbe ejakulált volna. Ez ugye távolról sem opál. :)

Hogy a három közül nálad melyik jelenség volt azt könnyen eldöntheted az említett kísérleti úton.

Ezek alapján döntsd el Te, hogy a tényleges OPÁLOSODÁSRA milyen hatással van a hígítóvíz magas ásványi anyag tartalma. Na, ugye?

Ja, és az opálosodásnál semmilyen szerepet nem játszik az, hogy a hígítóvizet csepegtetve öntöd bele, vagy belezúdítod.....

PEACE! :)

2017. máj. 30. 08:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Itt nem az én pálinkámról van szó és. Kisérletezni sehitelt akarok. A kérdező kérdezett én válaszoltam. Az sem volt kérdés hogy mely eset milyen eséllyel fordulhat elő. Azt kérdezte mitől lehet én leírtam és ezzel le is zártam a témát. De ha téged ez megnyugtat rezes törésem volt
2017. máj. 30. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!