Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha 1 liter üveges (0.75-ös)...

Ha 1 liter üveges (0.75-ös) bolti bortól a szulfitok miatt nem fájdul meg a fejem, akkor 5 dl fagydesztillátumtól (20-25 szeszfokos) megfájdulhat a fejem, a szulfit koncentrálódása miatt?

Figyelt kérdés

2016. dec. 19. 15:22
 1/3 anonim ***** válasza:
nagyobb szulfitkoncentráció lesz benne az tény, de sok mindentől függ, leginkább a pia és az alapanyagok minőségétől.
2016. dec. 19. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Minél több az alkohol valamiben, annál kevesebb egyéb tartósító adalék kell hozzá. A józan paraszti ész tehát azt diktálná, hogy a szulfit lényegesen kevesebb benne.


De ahhoz tudni kéne, hogy mi is az a fagydesztillátum? Tudom, hogy én hülye vagyok, de még a google sem ismeri ezt a szót. :))


A desztillátum az párlat, a párlatokat pedig eleve nem kénezik. De az is igaz, hogy nem is 20-25 fokosra készítik, a legenyhébb likőrök is 30 akárhány szeszfoknál kezdődnek.

2016. dec. 19. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
tóni, ha egy bort hagysz megfagyni, a víz fagy meg, a maradék pedig koncentráltabban megmarad a híg részben.
2016. dec. 19. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!