Sör vagy bor? Melyiket fogyasztod szívesebben?
Ha sör, akkor világos vagy barna? Ha bor, akkor vörös vagy fehér?
(Az "egyáltalán nem iszom alkoholt, csak ásványvizet vagy 100%-os bio gyümölcslevet" c. történet itt most nem játszik, ezért kérem, antialkoholisták ne írjanak!)
Köszi! :)
Nyáron sör ès rose'
Tèlen vörösbor, fehèrbor, forraltbor! :)
23N
Sörből pilseni típusú nálam a nyerő.
Borból lehet fehér, vagy vörös (saját szőlőnk és borunk van).
Bort egyertelmuen. Sort nagyon-nagyon ritkan.
Borbol is a jobb minosegu feher feledes borok johetnek szoba(2-3 alkalom hetente 1 max 2 poharral). Voroset csak ritkan iszom.
Sör, mivel a bor csak ránk romlana... Kivétel a tokaji aszú, azt kedvelem s nincs semmi, ha egy év alatt nem fogy el. Amúgy a száraz vörös jön be (Cabernet Savignon, nem vagyok ínyenc, nekem nem számít a márka), csak az ránk romlik, én megiszom egy decit, a párom is és hónapokig nem akarunk újra inni. Eh.
Egy sört pedig meg tudunk inni ketten, főleg egy 0.33-ast :) Én fél-1 decit iszom (tokaji aszúból 3 centit).
De ez sima kis olcsó sör, de nem keserű, hanem egész ízlik. Belga sörözőben a kedvenceimet nagyobb mértékben tudom fogyasztani, legalábbis régen így volt.
Világos, barna vagy vörös, mindegy, csak tetsszen az íze. De a barnákat kicsit jobban szeretem, valahogy mélyebb, gazdagabb, jobb íze van nagy általánosságban. De könnyed nyári kánikulai napon fogyasztott sörnél inkább a világos jön be.
Ételfüggő alapvetően, hogy milyen borokat iszom, de nyáron könnyedebb fehérek, mint pl. egy nagysomlói vagy Szepsy, esetleg Demeter-féle furmint, télen inkább a nagyvöröseket kedvelem, különösen Kovács Nimród vagy a Vylyan tételeit a magyarok közül.
Száraz borokról beszélünk, természetesen.
A közértekben, hipermarketekben kapható, 2-500 ft-os söröket nem szeretem, szóra sem érdemesek. De Belgiumban sörözni szoktam, ám az nem ez a kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!