Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Bernard vörös sör jó?

Bernard vörös sör jó?

Figyelt kérdés
Vélemények, tapasztalatok? Akár a barna és világos változatáról is. Cseh sör, a kozel is cseh es az úgy rémlik régről, hogy nagyon nem jött be.

2016. dec. 2. 07:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A Bernard szerintem kiváló, ha van csapon vörös változata én mindig azt választom. Semmi köze a Kozelhez, szóval ne írd le csak mert azonos országból jön :D
2016. dec. 2. 09:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem is ízlik.
2016. dec. 2. 14:09
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A Bernard kimondottan jó lagereket csinál, főképp a három 12 balling fokos szűretlen csatos üveges jó(ez ugye a barna, a világos, és a félbarna, amiket nálunk is lehet kapni), illetőleg aki szereti a belga ale-eket, az a Bohamian Ale-ben sem fog csalódni.

Ha rangsorolni kéne íz alapján a hármat, akkor szigorúan szubjektíven így raknám sorba: barna, félbarna, világos. Ugyanakkor az itthoni árát szerintem egyik sem éri meg, ha jól emlékszem, Metroban 500 HUF + 200 HUF csatos üveg betétdíj, viszont a barnát egy euróért vígan hordom Szlovákiából ivósörnek. Ha teheted, te is onnan szerezd be, "kicsit" jobban megéri, de ha nincs erre lehetőséged, akkor itthoni áron próbáld ki, ha szeretnéd.

Azt nem tudom garantálni, hogy ízleni fog neked, mert csak annyit tudunk, hogy a Kozel(ami 99%, hogy az itthoni liszensz Kozelt jelenti) nem ízlett. Ez eddig rendben is van, mert a liszensz Kozel elég szar, de annak semmi köze sincs a Bernard egyik söréhez se. Ha nagyon tömören össze kéne foglalni, milyen ízű a három itthon kapható csatos üveges Bernard, akkor a következőket mondanám:

Barna: Intenzíven kávés, pörkölt malátás, ugyanakkor egyszerre lágy és krémes, icipicit karamelles.

Félbarna: Bár klasszikusan polotmavy-nak írja a ratebeer, ez több annál, mint egy tipikus cseh félbarna lager, olyan mintha egy vienna-val öntötték volna össze a polotmavy-t.

Világos: Konkrétan egy tipikus cseh pilsner, nem nagy szám, igazából egy korrekt 12-es cseh pils, ami leginkább a tradicionális cseh komlókról szól, tehát jó keserű. Ez nem is baj, szeretem a jóféle pils-eket... csak hát ez sajnos nem különleges, mint a másik kettő. Ja, és úgy emlékszem, kicsit túl szénsavasnak éreztem.

Ezek alapján talán sikerül eldöntened, melyik stílus áll a legközelebb hozzád, ha nem, akkor kérdezz bátran! ;)

2016. dec. 2. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!