Szerencsére sehol, belgákból általában a jókat hozzák be. Ha valaki rossz belga sört inna(azért remélem csak egy kevés mazochista van így ezzel), akkor a Gallica söreit ajánlom, ha pedig csak nevében belga kell, ami még szar is, akkor a Stella megteszi.
Ha valaki jó belgákat inna, akkor a következőket ajánlom:
Duvel
Kwak
Delirium Tremens
Delirium Nocturnum
Chimay Bleue
Chimay Bruine
Chimay Tripel
Westmalle Dubbel
Westmalle Tripel
Trappistes Rochefort 10
Gulden Draak
Gulden Draak 9000
2016. dec. 1. 15:44
2/6 A kérdező kommentje:
Egyik kedvenc zenészem itta ezt, azért gondoltam, hogy kipróbálom. Egyébként más oka nincs.
Szlovák Saris-t, Zlaty bazant-ot szeretem :)
2016. dec. 1. 16:43
3/6 anonim válasza:
Nem ihatatlan a Jupiler, de az az egyik legolcsóbb, legelterjedtebb sör Belgiumban, kb mint a Borsodi nálunk. Semmi extra nincs benne.
2016. dec. 1. 17:10
4/6 anonim válasza:
Ja hát oké, a Zlaty Bazant-ból a 12 balling fokos meg a barna szerintem is jó. A Sarisból még csak a barnát kóstoltam, de az nekem a Steiger Dark-kal együtt túl édes volt. Szlovákok közül az Urpinereket érdemes még kipróbálni, ár/érték arányban nagyon ott vannak. ;)
2016. dec. 1. 17:25
5/6 A kérdező kommentje:
Összeset kóstoltam, rendszeresen jártam ki alkoholizálni, köztük becherofkázni, meg marhapörkölt knédlivel majszolni :)
igen a "12%"-osat preferáltam én is :D 2 elég volt annó gyakorlott koromba és ütött :)
2016. dec. 1. 19:03
6/6 anonim válasza:
Kettő megütött? Akkor az tuti a placebo hatás volt, mert az nem az alkoholfok rajta, hanem a szárazanyagtartalom, ez a sör testességét adja meg. Egyébként sör esetében fontosabb mérőszám, mint az alkoholfok. Én is járok ki rendszeresen, Bernard-okat szoktam még hozni, csak azért nem írtam az előbbi válaszomba, mert ott csak szlovákokról volt szó. De amúgy a Bernard-ok a favoritok. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!