Az lenne a k érdésem hogy vannak italaim, és hogy körülbelül meddig ihatóak az ilyenek vagy milyen kockázata van ha megiszik valaki egyet!?!?! Évet nem tudok de nem mai darabok, (50) évesnél régebbi is van! (Bontatlanok)
Kockázata szinte semennyi idő után nem lesz, főleg, hogy nagyon kis mennyiségekről van szó. Persze ha úgy kipárolog valamelyik, hogy már a folyadékszint fele sincs meg, akkor a maradék szmötyit nem érdemes meginni, bár éppen bele lehet nyalni.
Viszont úgy látom, ez mind likőr, és egy részük kimondottan alacsony alkoholtartalmú lehet, szóval az ízük már valószínűleg nem olyan, mint újonnan, főleg a gyengébbeknek.
A borok hosszú távon szinte garantáltan tönkremennek (bár ha nem ecetes, akkor végül is meg lehet inni, csak nem az ízéért).
A tiszta párlatok (pálinka, vodka, whisky, stb.) nagyjából ugyanannyira élvezhetőek, mint újonnan, persze ezeknél sem jó, ha túl sok párolgott el az üvegből.
Annyit érdemes még tudni, hogy az EU előtti magyar „rumok” tisztaszeszből és mesterséges esszenciákból készültek (bár ettől még elvileg ugyanolyan tartósak), a „pálinkáknak” pedig csak a kisebbik része volt valódi gyümölcspálinka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!