5 éves Ararat brandy milyen? Megér 5800 forintot?
Szerintem, ha nem vagy igazan szakerto, es meginni akarod a kovetkezo penteki buliban, akkor ugyanolyan, mint barmelyik masik.
Az ar eleg sokmindentol fugg, kezdjuk azzal, hogy a leggyakoribb kiszereles 750ml, de ettol eltero is lehet. Attol is fugg, hogy a kinaiak hamisitottak-e, vagy az eredeti uvegbe ontottek magyar vizezett konyakot az egyik pince sarkaban es raktak ra valami papirt hogy eredetinek tunjon, vagy tenyleg igazi ormeny.
De, ha szakerto lennel, nem itt kerdezned, hogy megeri-e az arat :)
Szerintem az árkategóriájában egy nagyon jól eltalált brandy, sőt, ennyiért nem is lehet jobbra számítani. Van egy finom „zaftos” gyümölcsössége, aránylag testes, a vége mondjuk kicsit csípős, de ezzel együtt is kellemes. Akkor is jól teljesít, ha már rövidekkel veted össze ezért a pénzért. Egyébként néhol olcsóbban is hozzá lehet jutni, én mostanában vettem 5100-ért.
tegnap 00:09
Nem szakértőnek kell lenni ahhoz, hogy 5-6 ezer forintos brandyk közt különbséget tegyen az ember, az is elég, ha nemcsak 2-3e forintos szarokat szokott inni. De megsúgom, 20 ezres tételekhez se szakértőnek, hanem csak tapasztalt fogyasztónak kell lenni. Amúgy a 750-es rövid az EU-ban nem szabványos (700-asra gondoltál), az Ararat 5 évesből tudomásom szerint nincs többféle kiszerelés, és ha boltban vásárolsz, akkor hamisított itallal nem nagyon fogsz találkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!