2/19 anonim válasza:
Igen. Ha levegőt kap, akkor az alkohol aldehiddé ill. ecetsavvá alakul, etilacetát keletkezik, abból meg ecetsav. Az etilacetát csak egészen kis koncentrációban ad kellemes aromát, de több már élvezhetetlenné teszi az anyagot, az ecetsavról már ne is szóljunk.
3/19 Phoney válasza:
ma 20:53
Láttál már olyan töményszeszt, ami levegőt kapott és ezért ecetes és/vagy acetátos lett? Nem láttál. Tökmindegy, hogy meddig tartogatod a bontott töményet, az sose lesz tőle acetátos vagy ecetes.
4/19 anonim válasza:
Én épp most jártam így szederborral. Nem volt lezàrva hogy ki tudjon forrni, de sajnos felecetesedett.
6/19 Phoney válasza:
...
töményről beszélünk, nem szederborról. Kb. 15% alkohol fölött nincsen ecetesedés.
7/19 Joe001 válasza:
Azt a kutyamindenit ( és még finoman is fogalmaztam :D )
Ritka okos népesség gyűlt itt össze ahogy látom .
Egyik ecetet beszél , másik bort prédikál .
Nézzetek inkább pókot a sarokban , annak nagyobb haszna van mint amit ide beírtatok :D
A pálinkát elkészítéskor lehet elrontani , azután csak akkor romlik meg ha bezabálsz belőle és kiadod magadból a felesleget . :)
8/19 anonim válasza:
Nemrég a nagyi előhúzott valamelyik szekrényéből egy 25 éves pálinkát (ami amúgy öregebb mint én):D és megittuk. Nagyon jó volt, szerintem nem tud megromlani
9/19 anonim válasza:
Nem hagyunk időt neki :D Amúgy viccet félretéve, persze, nem romlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!