Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A pezsgő meg tud romlani...

A pezsgő meg tud romlani bontatlan palackban?

Figyelt kérdés
Nincs ráírva szavatosság...
2015. máj. 9. 20:08
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

ha nincs jól lezárva, 10-15 év múlva valami egész más lesz belőle (tapasztalat - valami muskotályosra emlékeztető dolog lett belőle, szénsav nélkül).

Egyébként nem hinném.

2015. máj. 9. 20:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Nekem is van egy 9 éves palackom. Nem tudom hogy érdemes-e még tartogatni, vagy igyam-e meg. Eddig azért nem ittam meg, mert annak idején egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam, jó emlék fűz hozzá.

A minap került a kezembe az üveg. Ahogy el volt fektetve, az alsó részen egy nagyon minimális üledéket láttam, de egyébként jól néz ki, szép áttetsző. Hogy van-e benne szénsav azt kívülről nem tudom megállapítani.

2015. máj. 9. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelően tárolva nem lesz bajam, én ittam régi törleyt, hát nem volt egy nagy szám, de meglehetett inni.
2015. máj. 9. 20:51
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

Hát, ahogy így leírtad, szerintem ennek a pezsinek még semmi baja. Amit én ittam, az nem volt áttetsző már egyáltalán, de persze nem lehet tudni...

A pezsgők olyanok, mint a rosé, nem hosszútávra vannak kitalálva... úgyhogy szerintem válassz ki egy napot, (szülinap, nyaralás, karácsony, találka, stb) és még idán idd meg.

2015. máj. 9. 20:53
 5/6 anonim ***** válasza:
64%
idén. Ne Idán. Persze, rajta is megihatod, ha úgy jobb...
2015. máj. 9. 20:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Én ittam 15 éves Champagne-t ami normálisan volt tárolva. Érdekes módon nagyon kellemes volt. Sőt egyik legfinomabb, amit eddig ittam. No persze nem 15 évvel ezelőtti magyarországi állapotok mellett készült, hanem francia minőségi termék volt.

Ha napsütésnek van kitéve és magas hőingadozásnak, gyorsan megromlik.

2015. máj. 13. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!