Lehet káros hatása az olcsó piának?
Figyelt kérdés
A sparban van fél literes "vodka" 1400 forintért. Tudom, hogy az íze nem olyan, mint az igaz vodkának, de az nekem mindegy, mert likőrt csinálnék belőle és így nem érződne. Szóval lehet valami káros hatása ezeknek a márkatlan vackoknak?2016. okt. 20. 21:42
2/6 anonim válasza:
Annyira káros, mint minden alkohol. Egyébként én is szoktam olcsó vodkából likőrt csinálni, és még mindig élek.
3/6 anonim válasza:
Ha 37,5%os az alkohol tartalma az vodka, minden más nem nevezhető vodkanak. En nem innam a helyedben, ha teheted ne is csinálj belőle semmit mert butit ez a mesterséges cucc. Mivel az igazi vodkat krumplibol vagy akar milyen mezőgazdasági termékből állítják elő aminek van cukor vagy kemenyito tartalma.
4/6 anonim válasza:
Nyugodtan használhatod likőrhöz. Nem méreg, biztos lehetsz benne. Finom szesz, víz és aroma van benne.
5/6 anonim válasza:
3-as. A normálisabb vodkáknak általában pont hogy nem 37.5% az alkoholtartalma, hanem 40% vagy akár ennél több, de ha arra gondoltál hogy a 30%-os az nem vodka, akkor igazad van. Arra általában nem is azt írják, hanem hogy vodka ízű szeszesital.
6/6 Phoney válasza:
Vodkának nem, legalábbis mióta nem melaszból van (ha mégis, azt vodkánál külön rá kell írni a hátsó címkére, de azért az sem méreg, drágább likőrök is készülnek belőle). Finomított gabonaszesz, nincs mit kispórolni rajta, nincs mit elrontani rajta. Lehet, hogy nem finom, mert azzal nem törődnek, de nem károsabb (sőt, vegyileg tisztább), mint akár egy 20 ezres cognac.
ma 04:10
Mesterséges etanolt tilos szeszesitalként forgalmazni. Minden legális alkoholos ital mezőgazdasági eredetű.
Egyébként tökmindegy, hogy „igazi” vodka vagy nem, ugyanabból a szeszből készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!