Találtam egy 1994-es Ruffino Chianti Classico bort a régi padlásunkon. Mennyit érhet nagyjából? Kép lent
Több év padlás után semmit. Aki nem finnyás, annak berúgni még valszeg elmegy.
De ránézésre egyébként sem olyan bornak néz ki, ami valaha értékes lett volna.
padláson a tető alatt 40 fok van, 20 év alatt hányszor érte nyaranta ilyen hőmérséklet... ennyi idő után a dugó is porlik, már egy 5-6 éves bor sem az igazi...
ez az "óbor a jó bor" duma egy átkozott nagy kereskedelmi fogás, hogy el lehessen adni a régi megmaradt borokat, nagy haszonnal. valójában a legjobb borok amik a friss szőlőből karácsonyra el is készülnek...
Ha végig fektetve (hogy a dugó nedvesen maradjon) és 14 fokos pincehidegen lett volna tárolva, akkor még talán iható is lenne. De úgy, hogy a padláson néha 60 fokon volt, ami az összes ízanyagot agyonvágta már az első alkalommal, így semmit nem ér.
De forralt bort még csinálhatsz belőle egy hideg estén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!