Külföldön milyen minőségnek számít a mi Törley pezsgőnk, ismerik a márkát hozzáértőbbek?
Hazai piacra készül, nem az a baj vele hogy rossz( inkább csak jellegtelen), egyszerűen annyiról van szó hogy ilyen ugyanilyen minőségű tank és magnumpalackos erjesztésű pezsgőt bárhol lehet csinálni, és szépen minden ország el is látja magát a saját Törley-ével.
A Champaign-i pezsgők már egy másik világ, a Törleyt nem pont velük kéne hasonlítgatni, inkább a magyar polcok vele egy árfekvésű import pezsgőivel.
A Casino Sec nagyon finom, a nyerspezsgőjük szintén nagyon jó, ha valahol hozzájutsz, nyugodtan vigyél ajándékba.
Az tök mindegy, ismerik-e, ha szeretik a pezsgőt, ízleni fog nekik. Nyilván nem francia márka, de nem csak franciaországban tudnak pezsgőt készíteni. Kreinbacher pezsgőt is vihetsz külföldre, nem maradsz szégyenben.
10-16 09:39
A csontszáraz pezsgő leginkább divat és ízlés kérdése. 100+ éve a „boldog békeidőkben” pl. még champagne-ból sem volt divat a száraz, mert egyszerűen az édeset szerették. És nem azért, mert akkor még ne létezett volna a mai minőség, vagy ne lett volna pezsgőfogyasztási kultúra. Ekkor a cukor viszonylag drága és nagyon divatos dolog volt, ma pedig egészségtelen szar dolognak számít – minél kevesebb cukor van valamiben, annál „igényesebb”. Nem csoda, hogy pontosan ezt követi a pezsgődivat is.
Az más kérdés, hogy a 800 forintos Törleykből (meg úgy általában minden olcsó borból-pezsgőből) azért fogy jobban az édes-félédes, mert a szárazon jobban érezni, hogy nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!