Csak szerintem lányos szokás kísérőt inni a töményekhez?
Nem hiszem, hogy a tömény iváshoz keménynek kell lenni.
Ez nagyrészt sajnos az elviselhetetlen minőségű , rosszul cefrézett, rosszul főzött , acetonos, kozmás, metilalkoholos szarok miatt alakult így.
Ha a kísérővel az ízét, vagy az erejét akarják elnyomni a töménynek, az már régen rossz, ott maga a tömény a hibás, és nem nőies szokás, hanem a q-va anyját, aki olyan pálinkát főz.
A jó töményet tényleg lehet töménnyel "kísérni" , ami nem azt jelenti, hogy egyik decire kell meginni a másik decit, hanem azt, hogy pl 4 cl-t 3-szorra iszik meg valaki, mert nem a lehajtás a cél, hogy mielőbb beb-sszon mint a disznó, hanem a kortyolgatás, ízlelgetés, mert finom!
Amúgy én is szoktam hozzá kísérőt inni, de ha valami hiányzik az életemből, akkor azok a lányos szokások.
Egyszerűen azért iszom hozzá kísérőt, mert ökör iszik magában, társaságban meg általában nem maga a sárga földig lerészegedés a cél, hanem beszélgetés, bulizás, más program, a töménnyel meg gyorsan végez az ember, és jó, ha van egy másik teli pohár, amiből kortyolgatni lehet, vagy koccintani valamivel.
Nem mellékesen a dehidratálás ellensúlyozása is elég nyomós érv. Erre figyelni szintén nem lányos dolog, hanem okos dolog.
Nem lányos egyáltalán.
Elég kemény férfiak is isznak utána vizet, üdítőt.
Nekem az a fura, ha valaki nem iszik kísérőt, mivel eleve így szokás inni.
Annyiban igazad lenne, hogy aki a feles után azonnal húzza a kísérőt, az minek iszik töményet, ha nem esik jól neki. (Főleg, hogyha nem házipálinka vagy Unicum, mert a többit be is keverhetné.)
A felesek közti időben mellőzni az (alkoholmentes) kísérőt viszont alkoholista szokás. A tömény pontosan azért számít „ártalmasabb alkoholnak”, mert a „kemények” folyadékpótlás nélkül kapkodják be minusz idő alatt, mint a cukorkát. Aztán utána úgy is néznek ki. Elsősorban nem a dehidratáció a probléma (az majd másnap), hanem hogy bizonyos folyadékmennyiség kell ahhoz, hogy valamennyire önszabályozó legyen az alkohol fogyasztása és a felszívódása is.
Amúgy én lányoktól tanultam annak idején, hogy nem kell kísérő, szóval asszem nem lányos. :)
Én lehet, hogy lányos vagyok, kísérőt iszom a töményhez.
Sört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!