Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés

Azt szeretném meg tudni, hogy mennyire normális az, hogy naponta megiszok 1-2 doboz kb 4%-os sört.

Rendesen végig melózom a napom, minden nap dolgozok, hétvégét kivéve. Édesanyámékkal élek, barátnőm van, nem ezreket költök alkoholra.

Hétköznap naponta 1-2 doboz sört megiszok. Itthon szépen, csendesen, eszek utána és alszok.

Egyedül pénteken a haverokkal szoktam nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztani de akkor is kerülöm a házi pálinkát mert az engem taccsra vág. És igyekszem figyelni magamra.

DE! olvastam, hogy ez is rászoktat az alkoholra és kicsit elgondolkodtam és kiváncsi vagyok a véleményetekre.

Amikor valamiért nem iszok, valamilyen szinten hiányzik de azért nem remegek utána, csak jól esne.

Mit gondoltok?

2016. okt. 4. 21:11
 1/7 Phoney ***** válasza:
87%

Hogy rászoktat-e, az sok mindentől függ. Az igazi veszély ott van, ha valamilyen érzelmi mélypontra kerülsz, mert aki hozzászokott a mindennapi iszogatáshoz, az sokkal könnyebben menekül ilyenkor az ivásba.

Maga a mennyiség egészségügyi szempontból belefér a legtöbb ajánlásba, kivéve, hogy pénteken még pluszban is iszol, mert a kettő együtt már semmiképp nem egészséges. De ez még nem azt jelenti, hogy ebbe fogsz belehalni.

2016. okt. 4. 21:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy rászoktál, szerintem csak hiányzik az íze. Nézetem szerint napi egy sör nem különösebben veszélyes, kettő sem. Ahogy egy-két pohár bor sem az.
2016. okt. 4. 22:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írja, nem a napi 1-2 sör a probléma, hanem hogy akinél rendszeres a napi alkoholfogyasztás, annak nagyon könnyű kis lépésekben, évek alatt (vagy éppen gyorsan) eljutni az alkoholizmusig.

Erre sajnos példát tudok a családból.

2016. okt. 4. 22:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Meg hát hosszú távon minden nap az a plusz 440 kcal sem elhanyagolandó...
2016. okt. 4. 22:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Igyál menteset.
2016. okt. 5. 00:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Semmiség. Én 41 vagyok, legkevesebb 15 éve megiszok naponta 1 - 2 sört, de inkább 3 - 4 az adagom. Általában este, munka után, vacsorához. Aki hajlamos függővé válni, az függő lesz úgyis.

Akiben ez nincs meg, az pedig nem. Én pl. sokáig sok rövidet is ittam, ezt inkább hétvégén (kamionos vagyok, nem ihatok bármikor bármennyit),gyakran fél - egy liter rövidet is elszopogattam szombat - vasárnap. Fél éve elhatároztam, hogy nem iszom ennyit és kész. A röviddel leálltam, maradt a napi pár sör, néha egy fél liter vörösbor este. Semmi gondom nem volt, nem remegtem, sőt, jobb a közérzetem azóta. Lelkileg is sikerélmény volt, hogy meg tudom állni, úgy, hogy közben nem lettem absztinens, hiszen sört most is iszom.

2016. okt. 5. 12:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Én megnézném nagyon, hogy akik itt írják hogy ők is úgy csinálják mint a kérdező, milyen lenne ha 1 hónapig nem ihatnának semmit.

Azért mondom mert velem is volt ilyen. Azt hittem nem vagyok rászokva (napi 1-2 sör szintén), aztán mikor nem ittam, akkor elvonási tüneteim voltak sok-sok napon keresztül.

2016. okt. 5. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!