Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 72%-os alkoholtartalommal...

Borzos Kutya kérdése:

72%-os alkoholtartalommal bíró pálinka nem veszélyes?

Figyelt kérdés
2016. jún. 10. 15:54
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, kinek s milyen mennyiségben. Én óvatosan bánnék vele, de nem félnék, ittam már erősebb italokat is. Sokat úgysem sikerülne bevinni, ez azért már agresszív.

Akinek sikerül felhajtani egy fél üveggel, na azért már lehet aggódni.

2016. jún. 10. 16:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat! Akkor lehet nyugodtan inni. Egészségre káros hatásaira gondoltam. Így már nem aggódok. :)
2016. jún. 10. 16:03
 3/9 anonim ***** válasza:
Annó volt Csehszlovákiában seliko nevű 80-as pia. Meló előtt ketten megittunk egy kétdekásat. Lehetett érezni, hogy valami piát ittunk. Alap volt a vodka tonikhoz.
2016. jún. 10. 16:22
 4/9 aperitif ***** válasza:
Az már a spiritus dilitusnál (70%) is töményebb, amit általában fertőtlenítésre szokás használni. Élvezeti értéke nem sok lehet, ugyanis annyira marja a száj nyálkahártyáját, hogy az ízt aligha érezheted. Tartós hatása fogyasztása biztos, hogy következményekkel jár.
2016. jún. 10. 16:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Vannak, akiknek csak az alkohol számít.

Nekik még úgy is mindegy.

2016. jún. 10. 16:42
 6/9 anonim ***** válasza:

aperitifnek abban igaza van, hogy az ízt elnyomja a maró hatás, legalábbis nálam már igen erősen ez volt. Kifejezetten ízes italok voltak, csak éppen nem tudtam teljességgel kiélvezni, mint egy szolid, 40%-os italnál, az erősség uralkodott.

Úgyhogy élvezetből gyengébbet szoktam inni.

De attól még meg lehet inni egy keveset s nagyon nem mindegy, milyen fajtát, az utóíznél főleg nem mindegy.

2016. jún. 10. 16:57
 7/9 Phoney ***** válasza:
100%

Irritációt okozhat mindenhol a szájtól a gyomorig, hülyeség töményen meginni, mazochista szórakozás. Az ilyen tömény szesz nem való önálló italnak, fel kell hígítani.

Változó, hogy 1-1 italnak mennyi áll jól – van olyan, aminek már a 45% is sok, és olyan is, ami megfelelő ismerkedés után (és persze kis kortyokban) akár 54%-on is szépen adja az ízét, ha bírja az ember, de efölőtt már kb. minden szeszízű lesz.

2016. jún. 10. 18:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Meghalni nem fogsz tőle, meg ha nem az egész üveget iszod meg, hosszútávú károsodást sem fog okozni, max egy jó kis másnapot... de azért mértékkel, ezt már be lehetne tölteni egy repülőgép üzemanyagtartályába is! :D
2016. jún. 17. 13:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D
2016. jún. 22. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!