72%-os alkoholtartalommal bíró pálinka nem veszélyes?
Attól függ, kinek s milyen mennyiségben. Én óvatosan bánnék vele, de nem félnék, ittam már erősebb italokat is. Sokat úgysem sikerülne bevinni, ez azért már agresszív.
Akinek sikerül felhajtani egy fél üveggel, na azért már lehet aggódni.
Vannak, akiknek csak az alkohol számít.
Nekik még úgy is mindegy.
aperitifnek abban igaza van, hogy az ízt elnyomja a maró hatás, legalábbis nálam már igen erősen ez volt. Kifejezetten ízes italok voltak, csak éppen nem tudtam teljességgel kiélvezni, mint egy szolid, 40%-os italnál, az erősség uralkodott.
Úgyhogy élvezetből gyengébbet szoktam inni.
De attól még meg lehet inni egy keveset s nagyon nem mindegy, milyen fajtát, az utóíznél főleg nem mindegy.
Irritációt okozhat mindenhol a szájtól a gyomorig, hülyeség töményen meginni, mazochista szórakozás. Az ilyen tömény szesz nem való önálló italnak, fel kell hígítani.
Változó, hogy 1-1 italnak mennyi áll jól – van olyan, aminek már a 45% is sok, és olyan is, ami megfelelő ismerkedés után (és persze kis kortyokban) akár 54%-on is szépen adja az ízét, ha bírja az ember, de efölőtt már kb. minden szeszízű lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!