Mik a véleményetek az ír whiskeykről?
Nekem általában túl könnyűek, ami főleg akkor zavar, mikor ebből az eleve könnyű whiskyből blended whiskyt csinálnak (azaz még könnyebb, jellegtelen whiskyt kevernek hozzá).
Igazából azt a stílust, amit ma ismerünk ír whiskyként, az 1960-70-es évek környékén „mesterségesen” hozták létre egy piaci rést betöltve, hogy versenyképes legyen a skót whiskyvel szemben – direkt azoknak, akik se a testes, se a füstös whiskyt nem szeretik.
Ez inkább ízlés kérdése, bár szerintem a legnépszerűbb 5-6 ezer Ft körüli márkák nem a legjobbak ebben az árkategóriában. Ennyiért a bourbon whiskyk jobban teljesítenek, persze aki azt nem szereti, annak mindegy.
A drágább ír whiskyk közt persze vannak nagyon jók, pl. a Bushmills 10 éves az egyik legjobb whisky az áráért (8e Ft körül).
Általában könnyebbek, de ez ízlés kérdése, én szeretem őket. Ezeket tudnám ajánlani:
Jameson 18
Jameson Select Reserve
Ha erősebb ízvilágra vágysz:
Connemara 12
Ezek mind minőségi darabok, bár egy átlagos italozgatáshoz talán a 18-as Jameson drága egy kicsit, de a Select Reserve is nagyon jó és nem is kerül sokba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!