Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Bp.22. kerületében hol lehet...

Bp.22. kerületében hol lehet Csíki sört kapni?

Figyelt kérdés
Igen, tudom, a honlapjukon van egy térkép ahol ki van írva, de olyat kérdezek, aki tényleg itt szokott venni, mert a honlapról több helyet is végigjártam, és sehol nem volt, vagy azt mondták, hogy egyszer hoztak csak, és azóta nincs.

2016. szept. 14. 09:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
16%
Mi ez a nagy csíki sör mánia?
2016. szept. 14. 09:51
 2/14 anonim ***** válasza:
17%
Mi a szarért akar hirtelen mindenki mindenhol csíki sört venni?
2016. szept. 14. 10:20
 3/14 A kérdező kommentje:
Mi közöd hozzá? ha nem a kérdésre válaszolsz, akkor ne ide böfögd az ocsmányságaidat, légyszíves, ráadásul kétszer ugyanazt.
2016. szept. 14. 10:24
 4/14 anonim ***** válasza:
20%
2: Most divatból mindenki csíki sört iszik nem tudtad? Nyalni kell a románok seggét.
2016. szept. 14. 11:19
 5/14 A kérdező kommentje:
A Csíki sör annyira román, mint amennyire te magyar vagy, semennyire. Kérném, hogy a negatív IQ-jú válaszolók kíméljenek!
2016. szept. 14. 11:47
 6/14 anonim ***** válasza:
20%
Erdély tudtommal Romániában van, de nyugodtan lapozz fel egy Európa térképet, ha nekem nem hiszel. Amúgy 1 éve még azt se tudtad, hogy a csíki sört eszik-e vagy isszák. Csak a nagy hype miatt beálltál a birkacsordába. Na akkor ki is a negatív iq-jú?
2016. szept. 14. 11:51
 7/14 A kérdező kommentje:

Továbbra is te. Képzeld, Erdélyben sok magyar is él, sőt, sok évszázadon keresztül Magyarország része volt. Lehet hogy ez neked újdonság, ez elég szomorú. És ezt a sört éppen ezek az ott élő magyarok csinálják. Mily meglepő.

És nem most találtam ki, tévedsz. Tavaly nyáron ott Erdélyben ittam először ilyet, azóta nem, és megörültem, hogy végre nálunk is lehet kapni. Persze minek is magyarázkodok én ilyen negatív IQ-jú hülyegyerekeknek, mit tudnak ők a sörről, akik még 5 év múlva sem vehetnének legálisan alkoholt.

2016. szept. 14. 12:04
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Továbbra is hülye vagy. Na mindegy bégessél csak, meg igyad azt a pancsolt szart aranyáron, ha neked megéri.
2016. szept. 14. 12:20
 9/14 anonim ***** válasza:

Na, szóval, a Csíki Sört Bp.-n elég sok helyen kapni, például a Különleges Sörök Boltjában vagy a Venenumban, de gondolom vendéglátóipari egységek is tartják. Illetve 5. kerületi CBA Prímában is van meg asszem Tom Marketben. Szóval sok helyen.

Amit a Csíki Sörről tudni kell... székelyek csinálják, tehát nem román. A nagy őrület onnan van, hogy sokan hallottak, hogy perelték a Heinekent a névhasználat miatt(ugye nekik Romániában van egy Ciuc, azaz Csíki nevű pale lager-ük). Ez egyfelől jó, mert így többen bekapcsolódnak a sörforradalomba, de másfelől meg rossz, mert csak a felszínt kapargatják... és hátvalójában mégsem lesznek sörforradalmárok. Ez most így elég homályos, de mindjárt megmagyarázom!

A Csíki kisüzemi sör, és a kisüzemiben a multis sörökkel ellentétben benne van a potenciál, hogy jó. A bajok ott kezdődnek, hogy a Csíki nem igazán jó. Oké, a kukoricás nagyipari hulladékoknál jobb, de amúgy egy unalmas lager. Az extraktja(12,5 balling fok) rendben van, nincsenek benne kellemetlen mellékízek, de ez minden, ami pozitívum. Mondom, unalmas jellegtelen. Ha 200 forint lenne egy üveg, akkor oké, de így...

És hogy ne csak a levegőbe beszéljek, mondok helyette alternatívákat is. Általában olyan 500-600 forint szokott a fél liter lenni, ennyi kb. betétdíj nélkül a Fóti Keserű Méz vagy Winternacht, sőt a pincesörük is, ami szintén jó. Plusz Tescoban van háromféle Fullers 600-ért meg Metroban 630 mindkét Wyhcwood sör, ezek már sokkal inkább izgalmas tételek. Oké, Tom Marketben legutóbb 380-ért láttam a Csíkit, ez már korrektebb, de ha azt vesszük, hogy a független cseh sörgyárak(Bernard, Primator, Cerna Hora) termékeit tudom hasonló áron beszerezni, plusz 390 a Békésszentandrási Fekete akkor azért még ez sem olyan jó ár...

Egy szó, mint száz a Csíkinek nagyobb a füstje, mint a lángja. Persze ettől függetlenül meg lehet kóstolni, de mindenki legyen tisztában azzal, hogy ez csak az a szint, ahol az iható sörök kezdődnek, innen nyugodtan lépjen mindenki tovább az igazán komoly sörök felé! :)

2016. szept. 14. 19:22
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
33/133E busz vonalán a Bartók Béla útnál van egy Reál, ott lehet kapni, ma láttam. :)
2016. szept. 14. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!