Szeretitek a sört? Ha igen, milyet isztok általában?
Inkább boros vagyok, de szeretem a jó sört is.
Főleg a stout típusúakat szeretem, Guinness/Murphy's a két kedvencem, de a vörös söröket (Smithwicks, O'Hara's Red) is csípem. A Duvel is nagyon finom, ill. a Kilkenny-t is szeretem. Írországban élek, itt nagyon sok a jó sör, a borok viszont vagy siralmas minőségűek, vagy borzasztó drágák, így az itt elmaradt fröccsözéseket akkor szoktam pótolni, amikor Magyarhonban járok :)
Naná, hogy szeretem, a sörkóstolás a hobbim! Mondjuk ebből kifolyólag nem sokszor iszom kétszer ugyanazt a sört. :D
Azért leírom a kedvenceimet kategóriánként:
Világos lager: Keserű Méz és Chodovar Zamacky Special
Félbarna lager: Winternacht
Barna lager: Bernard Cerny Lezak
Bock: Békésszentandrási Fekete
Doppelbock: Weihenstpehaner Korbinian
Német típusú búza: Weihenstephaner Hefeweissbier(világos és barna változata egyaránt jöhet)
Belga típusú búza: La Trappe White Trappist(de Roth Zoltán White Space-e is nagyon finom)
Bitter: Fullers ESB
Stout: Fullers Black Cab
Porter: Fullers London Porter
Amolyan porter és stout keverék: Black Whych
Baltic Porter: Pardubicky Porter
IPA: Hűha, hát ebből sok van, ha néhányat ki kéne emelni, akkor Brewdog Punk IPA, Távoli Galaxis, Jokerface
Imperial IPA: Brewdog Hardcore IPA és Nohoplimit.
American Pale Ale: Brewdog Hopfiction Pale Ale és Pokerface.
California Common: Békésszentandrási Magyar Vándor
Ja, nagyjából ennyi. :)
Vagyis dehogyis! :D Három lemaradt:
Dubbel: Westmalle Dubbel
Tripel: Westmalle Tripel
Belgian Strong Ale: Delirium Tremens és Chimay Blue
Nem szeretem, max a citromosat meg társait. :D
Nézzétek el nekem ezt a szentségtörést, lány vagyok.
Ezt az Argust én is ki fogom próbálni, ha már így emlegetitek :)
Most csóró vagyok, feltankoltunk akciós Kozelből, sima aprókból és rendes méretű barnákból, az bejön, mert nem keserű, hanem kellemesen aromás. Nem bírom a keserű söröket. Sokat ezekből sem iszunk, hetente max. egy 3,3 decis fogy el, ketten vagyunk rá. Hasznos, ha az ember tud keveset inni, főleg ketogén diétában, ahhoz inkább a vodka és a whisky megy, azokat is szeretem.
Amúgy a belga sörök közül szeretek szemezgetni, sok név most nem ugrik be, de a Verboden Vrucht és a Cuvée des Trolls az emlékezetes... De még a banános sör is tetszett, pedig azt alig mertem rendelni, de poénból muszáj volt. Erre kiderült, hogy finom. A Kriek is kellemes, de vannak szilvás és kukoricás ízű sörök, amik szintén érdekesek, csak nem a kedvenceim.
Általában a barna sörök jönnek be, azok olyan mélyebb, kellemesebb ízűek nekem, pont ilyen az ízlésem mazsolában is, a sötét, édes, aromásabb szemek a bejövősek, nem a világosabb, enyhébb savanykásabbak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!